Description
Deze makkelijke zelfgemaakte amandelmelk maak je in minder dan 5 minuten. Deze amandelmelk is romig, heerlijk en je kunt het zo zoet maken als je wilt. Perfect bij het ontbijt, koken, bakken of om als koud drankje te drinken.
Ingredients
Scale
- 70 gram (1/2 kopje) rauwe amandelen (een nacht geweekt in koud water of 4 uur in heet water)
- 2,5 kopjes water (600 ml) (minder om te verdikken, meer om te verdunnen)
snufje zeezout
optioneel
2 ontpitte Medjool dadels (of andere zoetstof naar keuze / laat weg voor ongezoete amandelmelk)
1 tl vanille-extract (laat weg voor gewone amandelmelk)
Instructions
- Giet de geweekte amandelen af en gooi het water weg.
- Voeg de geweekte amandelen, water, zout en optionele ingrediënten toe aan een blender. Blend tot je een glad en romig mengsel hebt. Blijf ongeveer 2 minuten blenden.
- Doe een notenmelkzakje in een kom en giet de melk in het notenmelkzakje. Knijp totdat alle vloeistof is geëxtraheerd en je alleen droge amandelpulp in de zak met notenmelk overhoudt.
- Bewaar de amandelpulp voor gebak of pap.
- Giet de melk in een pot of fles en dek af. Bewaar ongeveer 4 dagen in de koelkast. Schud voor gebruik.
Notes
Je kunt heerlijk experimenteren met deze melk door er bijvoorbeeld rauwe cacao of een bevroren banaan aan toe te voegen.
Keywords: amandelmelk