Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
almond milk

Amandelmelk

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 10
  • Cook Time: 5
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2.5 cups 1x
  • Category: drankje
  • Method: blender
  • Diet: Vegan

Description

Deze makkelijke zelfgemaakte amandelmelk maak je in minder dan 5 minuten. Deze amandelmelk is romig, heerlijk en je kunt het zo zoet maken als je wilt. Perfect bij het ontbijt, koken, bakken of om als koud drankje te drinken.


Ingredients

Scale
  • 70 gram (1/2 kopje) rauwe amandelen (een nacht geweekt in koud water of 4 uur in heet water)
  • 2,5 kopjes water (600 ml) (minder om te verdikken, meer om te verdunnen)
    snufje zeezout

optioneel
2 ontpitte Medjool dadels (of andere zoetstof naar keuze / laat weg voor ongezoete amandelmelk)
1 tl vanille-extract (laat weg voor gewone amandelmelk)


Instructions

  1. Giet de geweekte amandelen af en gooi het water weg.
  2. Voeg de geweekte amandelen, water, zout en optionele ingrediënten toe aan een blender. Blend tot je een glad en romig mengsel hebt. Blijf ongeveer 2 minuten blenden.
  3. Doe een notenmelkzakje in een kom en giet de melk in het notenmelkzakje. Knijp totdat alle vloeistof is geëxtraheerd en je alleen droge amandelpulp in de zak met notenmelk overhoudt.
  4. Bewaar de amandelpulp voor gebak of pap.
  5. Giet de melk in een pot of fles en dek af. Bewaar ongeveer 4 dagen in de koelkast. Schud voor gebruik.


Notes

Je kunt heerlijk experimenteren met deze melk door er bijvoorbeeld rauwe cacao of een bevroren banaan aan toe te voegen.