Description
Je kunt tijd en geld besparen door dit recept voor amandelmelk met 2 ingrediënten thuis te maken in slechts 1 minuut met een blender, water en amandelboter.
Ingredients
Scale
- 470 ml (2 kopjes) gefilterd water
- 3 el amandelboter
- een snufje zout
- optioneel: 2 ontpitte Medjool dadels of 2 el ahornsiroop
Instructions
- Plaats het water in je blender, gevolgd door de amandelboter, het zout en een zoetstof of andere toevoegingen.
- Mix ongeveer 1 minuut op hoge snelheid tot de melk schuimig en romig is.
- Serveer of giet het in een glazen fles en bewaar het in de koelkast.
Equipment
Notes
- Je kunt in de winkel gekochte amandelboter gebruiken of thuis je eigen amandelboter maken van hele amandelen (met schil) of geblancheerde amandelen.
- Je kunt de verhouding amandelboter en water naar wens aanpassen. Door meer amandelboter toe te voegen krijg je een romigere melk met een hoger vetgehalte, terwijl minder amandelboter een dunnere consistentie oplevert.
- Eenmaal gemaakt kun je deze melk 3-5 dagen in de koelkast bewaren. Houd er rekening mee dat hij kan scheiden, dus schud hem goed voor gebruik. Het is het beste om het vers te maken als je het nodig hebt.
Nutrition
- Serving Size: 2
- Calories: 294 calories
- Sugar: 2g
- Fat: 26g
- Carbohydrates: 9g
- Fiber: 5g
- Protein: 10.2g