Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
A milk bottle with strawberry milk with a white tiled backdrop and a hand holding the top of the bottle

Aardbeien Melk (vegan)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Bianca
  • Prep Time: 5
  • Cook Time: 5
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 2 1x
  • Category: drink
  • Cuisine: Koreaans
  • Diet: Vegan

Description

Deze 3 ingrediënten veganistische aardbeien melk bevat verse aardbeien, een zoetstof, en plantaardige melk. Dit drankje is een verfrissende variant op Koreaanse Aardbeien melk.


Ingredients

Scale
  • 2 kopjes (ongeveer 470 ml) plantaardige melk naar keuze, bij voorkeur vetrijk en romig
  • 1 kopje (ongeveer 160 gram) verse aardbeien
  • 34 eetlepels zoetstof naar keuze

Instructions

Begin met de aardbeien grondig te wassen en verwijder het steeltje. Snijd de aardbeien in kleine stukjes en doe ze in een pot of kom.

Afhankelijk van hoe zacht de aardbeien zijn, pureer je de aardbeien met een vork of een houten spatel. Je kunt ook een blender of staafmixer gebruiken om de aardbeien te pureren.

Voeg extra stukjes aardbei toe aan je gepureerde aardbeien als je een grove aardbeien melk wilt. Of pureer de aardbeien niet helemaal.

Voeg aan de aardbeien een zoetstof naar keuze toe en roer alles goed door elkaar.

Voeg de plantaardige melk van je keuze toe aan de aardbeien en meng.

Giet het mengsel over in een melkfles, zodat het makkelijker te schudden is voor het serveren.

Zet de fles minstens een uur in de koelkast.

Serveer koud en schud goed voor het serveren.


Notes

Zoetstof
De zoetheid van dit recept is aan jou. Als de aardbeien erg rijp en zoet zijn, kun je misschien beter minder suiker gebruiken. Je kunt ook zelf bepalen welke zoetstof je gebruikt. Dit kan kristalsuiker zijn of een zoetstof op siroopbasis. Enkele suggesties zijn: stevia, kokossuiker, monk fruit (monniksvrucht), ahornsiroop of dadelsiroop. Roer om te combineren.

Plantaardige melk
Ieder soort plantaardige melk werkt in dit recept. Als je voor een romigere melk met meer vet kunt gaan, zou dat het beste zijn, zoals havermelk, sojamelk, amandelmelk of kokosmelk.Serveren
Deze melk is het lekkerst om koud te serveren, dus bewaar het lang genoeg in de koelkast voor je het serveert.

Serveren
Deze melk is het lekkerst om koud te serveren, dus bewaar het lang genoeg in de koelkast voor je het serveert.

Bewaren voor later
In de koelkast is de melk (fles met deksel) 2-3 dagen houdbaar.