Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
A milk bottle with potato milk next to a container from a blender with a few potatoes and a napkin and a white tile backdrop.

AARDAPPELMELK MAKEN

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Bianca
  • Prep Time: 5
  • Cook Time: 15
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 1 liter 1x
  • Category: dranken
  • Method: blender en fornuis
  • Diet: Vegan

Description

Aardappelmelk is een nieuwe makkelijke plantaardige melkoptie. Met slechts een paar aardappelen maak je een verrassend rijke en romige plantaardige melk. Het is ook een super duurzame plantaardige melk.


Ingredients

Scale
  • 260 gram (1 ½ kop) rauwe geschilde aardappelen
  • 830 ml (3 ½ kop) water
  • 12 eetlepels amandelen (gemalen amandelen)
  • snufje zout
  • 4 el ahornsiroop
  • optioneel: vanille

Instructions

Schil de aardappelen.

Kook de aardappelen tot ze zacht zijn. Ze moeten nog zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen. Zorg er in ieder geval voor dat ze niet rauw zijn. Afhankelijk van de grootte van de aardappelen kook ze gaar in ongeveer 15 minuten.

Voor warme aardappelmelk

Bewaar het kookwater van de kokende aardappelen.

Voeg de aardappelen en het bewaarde kookwater toe aan een blender. Als je de aardappelen hebt uitgelekt en je hebt niet genoeg water over, voeg dan meer vers water toe.

Voor koude aardappelmelk

Giet de aardappelen af.

Voeg de uitgelekte aardappelen en vers koud water toe aan een blender.

Voeg voldoende water toe, maar begin langzaam. Een totaal van ongeveer 3 ½ kopjes zou voldoende moeten zijn, maar voor een dunnere textuur heb je misschien meer water nodig.

Voeg ook de andere ingrediënten toe aan de blender. Het zout, vanille, amandel en zoetstof en blend voor ongeveer 5-7 minuten. Filter door een notenmelkdoek of kaasdoek.


Notes

Deze aardappelmelk is niet goed in te vriezen, maar kan wel een paar dagen in de koelkast bewaard worden. Aardappelmelk kan worden verwarmd zoals iedere andere plantaardige melk.