Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
roasted garlic sweet potato soup with cashew cream

Zoete aardappel puree met geroosterde knoflook en cashewnoten crème

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Yield: 2 porties 1x
  • Category: soep, puree, warm, snack, lunch, avondeten, starter,
  • Cuisine: vegan, plantaardig, lactosevrij, suikervrij, paleo, vegetarisch, gezond

Description

Een eenvoudige plantaardige puree (of dikke soep) met heerlijke smaken van geroosterde zoete aardappel, ui en geroosterde knoflook. Een absoluut perfect verwarmende puree.


Ingredients

Scale
  • Voor de puree of (dikke) soep, heb je het volgende nodig:
  • 2 middelgrote zoete aardappelen, in blokjes gesneden
  • 1 gele of witte ui
  • 1 heel trosje knoflook
  • 1 eetlepel tahin
  • ongeveer 2 kopjes water
  • ½1 theelepel kurkuma
  • Keltisch zeezout en zwarte peper, naar smaak
  • Voor de cashew crème heb je het volgende nodig:
  • 1 kop rauwe cashewnoten, geweekt in water gedurende de nacht of ongeveer 15 minuten
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • 1/2 theelepel Keltische zeezout
  • 2 eetlepels kokosolie, gesmolten

Instructions

  1. Giet en spoel de cashewnoten af, plaats ze dan in de keukenmachine en mix voor ongeveer 4 minuten, tot je een pasta/crème hebt. Voeg de azijn, citroensap en zout toe, en meng nogmaals voor ongeveer 2 tot 3 minuten, totdat je een gladde crème hebt. Terwijl de machine nog loopt, voeg je de kokosolie toe. Schep de cashewnoten crème in een kommetje en serveer wanneer de soep klaar is.
  2. Verwarm de oven voor op 225 ° C.
  3. Schil en snijd de zoete aardappelen, schil de ui en snijd ze in partjes, snijd de knoflook door de helft.
  4. Plaats de zoete aardappelen, ui, en knoflook op bak papier – kruid met zout en peper.
  5. Laat ze bakken totdat ze mooi bruin worden en de zoete aardappel zacht is, dit zal ongeveer 15-20 minuten duren.
  6. Plaats vervolgens de geroosterde zoete aardappelen en uien in de pan, samen met de geschilde knoflook. Pas op je vingers want de knoflook teentjes zijn warm van binnen. Voeg water en kurkuma toe aan de pan.
  7. Breng aan de kook en haal van het vuur. Voeg de tahin toe en meng / mix de soep een beetje of tot volledig glad, net wat jij lekkerder vindt. Voeg een eetlepel cashewcrème (meer als je wilt) en roer. Je kunt ook de crème pas toevoegen als je de soep gaat serveren. Voeg meer water toe als je liever een (dikke) soep hebt in plaats van een puree. En optioneel voeg meer zout en / of peper toe.
  8. Topping suggestie:
  9. chia zaden, sesamzaad, zonnebloempitten, bieslook, chili vlokken en / of gesneden lente ui.
  10. De overgebleven cashew crème zal in de koelkast (bedekt) voor maximaal een week goed blijven.