Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Carrot Fries with Fresh Dill Dip

Carrot Fries with Fresh Dill Dip

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 25 mins
  • Total Time: 30 mins
  • Yield: 2-4 1x
  • Category: bijgerecht, snack, lunch
  • Cuisine: vegan, vegetarian, gluten-vrij, zuivelvrij

Description

Deze wortel frietjes zijn een leuke en gezonde manier om friet te maken. Ze zijn heerlijk gekruid en geroosterd in de oven en de verse dille dip tovert deze wortel frietjes om in een heerlijke bijgerecht of snack.


Ingredients

Scale
  • WORTEL FRIETJES
  • 34 grote wortels, geschild en in frietjes gesneden
  • 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel)
  • 1 theelepel gedroogde kerriepoeder
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • ½ theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel zout
  • een flinke snuf zwarte peper
  • optioneel: 1 eetlepel olijfolie
  • DILL DIP
  • 1 kop (150 gram) rauwe cashewnoten, voor ongeveer 2 uur in water geweekt en vervolgens afgespoeld en uitgelekt
  • sap van 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 kop (120 ml) water
  • 34 eetlepels verse dille
  • 1/2 kleine zoete ui, in stukjes gesneden
  • zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Instructions

  1. WORTEL FRIETJES
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Schil en snijd de wortels in frietjes.
  4. Plaats de wortel frietjes in een grote kom en voeg de olijfolie (als je olie gebruikt) en je specerijen toe en mix het goed door zodat alle wortel frietjes gelijkmatig bedekt zijn met de kruidenmix. Als je de wortels niet nat maakt, gebruik dan olie. Ik spoel de wortels meestal voor het snijden onder water af en voeg ze dan nog nat toe aan de kom zodat ik geen olie hoef te gebruiken.
  5. Verdeel de frietjes op een ovenschaal met bakpapier en plaats de frietjes zo dat ze elkaar niet aanraken. Op deze manier is er lucht tussen de frietjes en kunnen ze lekker knapperig worden.
  6. Bak 20-30 minuten, controleer de frietjes tussendoor en draai ze om. Ze zijn klaar wanneer de randen bruin zijn en de frietjes zacht / vork zacht zijn. Ik vind ze zachter lekkerder.
  7. DILL DIP
  8. In een blender, blend je het water, cashewnoten, citroensap, dille, ui, knoflook, zout en peper tot een glad mengsel.
  9. Pas zout en zwarte peper naar smaak aan. Giet de dip in een dip schaaltje of een klein bakje en dek af. Bewaar in de koelkast als je liever een wat koudere en dikkere dip wilt.

Notes

Afhankelijk van je oven kan het minder of juist meer tijd kosten om deze wortel frietjes te maken. Controleer ze dus elke 10 minuten.