Print
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon print print icon squares squares icon
white bean dip in bowl with green herbs as topping on a backdrop of raw vegetables

Witte Bonen Dip met Kruiden

  • Author: Bianca
  • Prep Time: 15
  • Total Time: 15
  • Yield: 1-2 porties 1x dip 1x
  • Category: Dip
  • Method: Keukenmachine
  • Diet: Vegan

Description

Deze romige witte bonen dip met kruiden is licht, olievrij, lekker en vol van smaak. De tahin en kruiden maken deze witte bonen dip voedzaam en onweerstaanbaar. Met slechts een paar basis ingrediënten maak jij ook deze olievrije dip!


Scale

Ingredients

  • 1 bosje peterselie, zonder de dikke stelen
  • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/2 theelepel gedroogde dille
  • 1 groot teentje knoflook
  • sap van 1 limoen of citroen (~ 2 eetlepels)
  • 1/4 theelepel zeezout
  • 240 gram blik witte- of cannellinibonen, uitgelekt en afgespoeld *
  • 1/4 kop (~65 gr) vloeibare tahin
  • 1/4 kopje water
  • 1/2 schep True Superfood poeder van Vitals

Instructions

Blend: Voeg de bonen, peterselie, gedroogde basilicum, gedroogde dille, knoflook, citroensap, Vitals superfood poeder en zout toe aan een keukenmachine met het S-mes erin.

Blend gedurende 30 seconden, tot de kruiden en bonen grof gehakt zijn. Stop elke 10-15 seconden om met een spatel langs de zijkanten van de machine te schrapen.

Blend opnieuw en giet de tahin over de bonen. Voeg langzaam het water toe. Voeg meer water toe als je een dunnere dip wilt.

Serveer: zorg dat de dip qua smaak evenwichtig is. Proef de witte bonen dip en voeg eventueel zout of citroensap naar smaak toe. Doe de dip in een serveerschaal en serveer met extra verse kruiden en /of noten /zaden.

Bewaren: deze dip is in een luchtdichte container in de koelkast maximaal 5 dagen houdbaar. De dip wordt dikker als het in de koelkast wordt bewaard, maar kan worden verdund met een beetje citroensap of water.


Notes

  • Bonen: als je besluit om je eigen bonen thuis te koken en de glazen potten overslaat, dan is 1 kom bonen ongeveer 1 ¼ kopje gekookte bonen
  • Vervangingen: voel je vrij om de kruiden te mengen of te vervangen voor elk andere (zachte) kruid. Een mengsel van bijvoorbeeld koriander en peterselie of basilicum, dille, munt of oregano. Dit is helemaal aan jou en een leuke manier om met dit recept te experimenteren.

Keywords: voorgerecht, bonen, dip, witte bonen, plantaardig, olievrij, glutenvrij, hummus, tahin, vegan

Read previous post:
Quinoa salad in oval bowl with chopstick on a lightbrown napkin and a light backdrop next to a small jar of dressing with a teaspoon.
Zomerse Quinoa Salade met 3 Dressings

Een salade is zo goed als de dressing. Ik denk dat het super handig is om één of twee goede...

Close