Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Spinach salad with Pickled Red Bell Peppers

Spinaziesalade met ingemaakte rode paprika

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 10 mins
  • Total Time: 20 mins
  • Yield: 2 1x
  • Category: salade, starter, bijgerecht, lunch, dinner, hoofdmaaltijd, maaltijd, avondeten, lunch
  • Cuisine: vegan, glutenvrij, vegetarisch, plantaardig

Description

Deze spinaziesalade met zeer makkelijk te maken ingemaakte rode paprika’s past heerlijk bij de dressing. Een voedzame en vullende salade.


Ingredients

Scale
  • Voor de salade:
  • 255 gram gekookte kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt als het uit een glazen pot komt
  • een half kopje (110 gram) boekweit
  • een rode ui
  • 90 gram verse spinazie, gewassen en in plakjes gesneden
  • ~
  • Voor de dressing:
  • 3 theelepels dijonmosterd
  • 3 eetlepels amandelboter
  • 2 eetlepels ahornsiroop of dadel siroop
  • snufje gemalen zwarte peper
  • zout naar smaak (optioneel)
  • 23 eetlepels ongezoete amandelmelk (hoeveelheid hangt af van de gewenste consistentie)
  • ~
  • Voor de ingelegde rode paprika’s (dit maakt meer dan nodig voor het recept):
  • 3 rode paprika’s
  • een glazen pot gevuld met ¾ appelazijn
  • 12 gepelde knoflookteentjes
  • 1 hele kruidnagel
  • een snufje zeezout
  • ½ theelepel mosterdzaad
  • de helft van een kleine witte ui

Instructions

  1. Voeg alle ingrediënten voor de ingemaakte rode paprika in een pot en laat dit minstens een uur inwerken. Hoe langer je dit laat inwerken, hoe lekkerder en zachter de paprika’s zullen worden.
  2. Voor de salade:
  3. Kook de boekweit volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet apart.
  4. Was de spinazie en snijd in reepjes. Voeg toe aan een kom. Spoel de gekookte kikkererwten goed af en laat uitlekken (indien uit een glazen pot). Voeg de gekookte kikkererwten toe aan de spinazie. Voeg nu ook de in blokjes gesneden ui toe samen met een paar eetlepels gekookte boekweit. Snijd een tot twee ingemaakte rode paprika’s in blokjes en voeg deze toe aan de salade.
  5. Voor de dressing:
  6. Combineer alle ingrediënten in een kleine mixer of in een glas en meng / klop goed tot je een gladde mengsel hebt.
  7. Serveer de salade met de rest van de dressing en boekweit apart.