Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Soba noodles tomato spaghetti with lentils

Soba noedels tomaten spaghetti met linzen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Total Time: 10 mins
  • Yield: 2 1x
  • Category: lunch, avondeten, spaghetti, diner, maaltijd
  • Method: fornuis
  • Cuisine: vegan, plantaardig, glutenvrij, vegetarisch
  • Diet: Vegan

Description

Dit soba noedels spaghetti met tomatensaus en linzen recept is de gezondste ooit. Helemaal zelf gemaakt in minder dan 10 minuten. Elke spaghetti lover zal hier gek op zijn!


Ingredients

Scale
  • een handjevol soba noedels (ongeveer 80 gram), maar gebruik zo veel of zo weinig als je wilt
  • voor de linzen:
  • 300 gram linzen
  • een ui
  • Keltisch zee zout
  • zwarte peper
  • voedingsgist
  • voor de saus:
  • een tomaat, in grove stukken gesneden
  • 1 theelepel kokosolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 100 gram pure tomatenpuree
  • 5 eetlepels water

Instructions

Kook de soba noedels voor ongeveer 7 minuten in gewoon water (geen zout).

Kook ondertussen de linzen of als je linzen uit een glazen pot gebruikt, spoel ze goed af. Bij de linzen voeg je alle linzen ingrediënten toe dus de peper, gist, zout en ui. Combineer alles goed.

Verhit in een pan de kokosolie en verwarm de linzen kort.

Voor de saus, voeg je alle saus ingrediënten toe aan de pan met de linzen. Wanneer alles warm is haal je de pan van het vuur.

Wanneer de noedels klaar zijn, spoel je ze tweemaal af onder koud water en haal je de noedels uit elkaar indien nodig. Voeg de soba noedels nu ook toe aan de pan met de saus en linzen.

Roer alles door en serveer. Besprenkel met edelgistvlokken en wat kruiden.