Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
5-Minute Tomato Lentil Stew

Snelle stoofpotje met tomaat en linzen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 from 1 review
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 2 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Total Time: 7 mins
  • Yield: 1 1x
  • Category: lunch, dinner, bijgerecht
  • Cuisine: vegan, plantaardig, glutenvrij, zuivelvrij, vegetarisch

Description

Dit stoofpotje met tomaat en linzen staat zo op tafel. Lekker eenvoudig genoeg voor het avondeten, een snelle lunch of als bijgerecht.


Ingredients

Scale
  • 1 pakje biologisch gehakte tomaten in tomatensap (390 gr) (zie notes)
  • 240 gram gekookte linzen naar keuze
  • 120 gr bevroren groene erwten
  • 1 ui, fijngesneden
  • ½ kopje water of 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 1 theelepel knoflookpoeder of 1 vers teentje knoflook, fijngehakt
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ tot 1 theelepel komijn poeder
  • 1 theelepel koriander poeder
  • zwarte peper naar smaak
  • naar smaak en optioneel: noten en zaden om te garneren, zoals pistache, amandelen, walnoot of pecannoten

Instructions

  1. Verwarm een half kopje water (of olie als je olie gebruikt) in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe als het water warm is. Kook gedurende vijf minuten, af en toe roerend, totdat de ui zacht en helder is. Voeg het teentje knoflook toe als je verse knoflook gebruikt en kook nog een paar minuten. Roer af en toe door en voeg 1 of 2 eetlepel twee water toe als de knoflook en ui aan de pan beginnen te plakken.
  2. Voeg de tomaten, groene erwten, linzen, koriander, komijn, zwarte peper, knoflookpoeder en kaneel toe. Kook de tomaten, regelmatig roerend, voor ongeveer 4 minuten of totdat je een wat dikkere substantie hebt. Als ik haast heb neem ik alleen de tijd om de tomaten te verwarmen. Maar als je dit langer laat sudderen dan zullen de smaken (natuurlijk) beter ontwikkelen.
  3. Proef de stoofschotel en pas de kruiden eventueel aan naar wens. Serveer je stoofpotje met (meer) peterselie en noten en zaden om te garneren, zoals amandelen, walnoten of pecannoten (optioneel).

Notes

Als je geen gehakte biologische tomaten kunt vinden zonder toegevoegde suikers, olie en zout dan kun je 100 gram pure tomatenpuree gebruiken met 300 ml water. Voeg 3 fijngehakte kleine tomaten toe. Voeg meer water toe om te verdunnen en voeg meer tomatenpuree toe om het mengsel dikker te maken.

Als je dit stoofpotje toch te vullend vindt of als bijgerecht wilt serveren, gebruik dan minder linzen.