Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Quick Curried Lentils with carrots and chickpeas

Snelle linzen kerrie met wortels en kikkererwten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 20 mins
  • Total Time: 30 mins
  • Yield: 2 1x
  • Category: salade, dinner, avondeten, glutenvrij, zuivelvrij, lunch,
  • Cuisine: healthy, vegan, veganistisch, vegetarisch, glutenvrij, zuivelvrij,

Description

Deze snelle linzen kerrie met wortelen en kikkererwten is eenvoudig, vereist slechts 20 minuten, 1 pan (plus een pannetje voor de linzen) en slechts een paar ingrediënten te maken!


Ingredients

Scale
  • Een goed handje rucola of een andere bladgroente per bordje
  • 2 kopjes / 200 gram rode linzen, afgespoeld en gekookt in 4 kopjes water
  • 100 gram / een kopje gekookte kikkererwten
  • een grote wortel, snijd in dunne plakjes
  • een teentje knoflook, in stukjes gesneden
  • een halve ui, snijd in stukjes
  • twee theelepels gedroogde kerriepoeder
  • een vleugje kurkuma (optioneel)
  • een paar snufjes gedroogde gember of rasp een halve theelepel verse gember
  • een theelepel kokosolie (optioneel, je kunt ook water gebruiken in plaats van olie)
  • een eetlepel peterselie
  • twee theelepels in water geweekte amandelen (week de amandelen enkele uren in water en spoel ze af)

Instructions

  1. Kook de linzen in de 4 kopjes water.
  2. Ondertussen verhit je de kokosolie in een saus/wok pan en voeg de ui toe. Zodra dit zacht geworden is voeg je de wortel stukjes toe. Voeg de kikkererwten nu ook aan de pan toe. Ik gebruikte kikkererwten uit een glazen pot en spoelde deze heel goed af onder stromend water. Voeg alle (gedroogde) kruiden nu ook toe en eindig met de knoflook. Wanneer de linzen klaar zijn (dit duurt ongeveer 8 minuten), voeg je deze ook toe. Serveer op een bordje met bladgroente en de afgespoelde amandelen.