Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Juice Pulp Crackers

Sap Pulp Crackers

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 40 mins
  • Total Time: 50 mins
  • Yield: 10-20 crackers 1x
  • Category: crackers, sap, juice, pulp
  • Cuisine: rauw, vegan, plantaardig, gezond, glutenvrij

Description

Als je denkt dat het een verspilling van je groenten is om sap te maken, dan zul je dit recept voor pulp crackers geweldig vinden. Je kunt alle groenten gebruiken die je lekker vindt.


Ingredients

Scale
  • 2 flinke koppen pulp (ik gebruikte alleen wortels), maar je kunt elke groente gebruiken die je wilt
  • 1 grote eetlepel chia zaden
  • 1/2 kop gebroken lijnzaad (of gewone lijnzaad)
  • 3 eetlepels tamari of coconut aminos (als je wilt dat het gluten en soja-vrij is)
  • 1 theelepel (gedroogde) fijn gehakte peterselie
  • enkele flinke snufjes kurkuma
  • 1 theelepel (gedroogde) fijn gehakte oregano
  • zwarte peper naar smaak
  • 1/4 kopje water

Instructions

  1. Meng alle ingrediënten (zonder water) in een keukenmachine. Voeg langzaam slechts een klein beetje water toe, terwijl de keukenmachine draait. Voeg net genoeg water toe zodat de pulp gemakkelijk te verspreiden zal zijn, maar voeg niet te veel water toe. Het moet niet waterig worden. De hoeveelheid water is afhankelijk van de juicer die je gebruikt dus hoe droog of nat de pulp is.
  2. MET een dehydrator
  3. Plaats het mengsel op de dehydrator plaat en verdeel gelijkmatig. Snijd in vierkantjes met een mes en dehydrateer de crackers vervolgens op 42 graden voor ongeveer 4 uur, draai ze vervolgens om en dehydrateer ze nog eens 4 uur. De crackers zijn klaar als ze knapperig zijn.
  4. ZONDER een dehydrator
  5. Verwarm de oven voor op 160 graden. Spreid het mengsel dun uit op een met bakpapier beklede bakplaat en snijd vierkantjes uit je gelijkmatig verdeelde pulp mengsel. Plaats in de oven en bak voor ongeveer 40-50 minuten (draai halverwege). De crackers zijn klaar als ze droog en knapperig zijn.
  6. Bewaar de crackers in een luchtdichte trommel op een droge en koele plaats.