Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Cauliflower Parsnip Mash with Roasted Garlic

Pastinaak Puree

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 30 mins
  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 4 tot 6 als een bijgerecht 1x
  • Category: bijgerecht, mash, puree, starter, hoofdgerecht
  • Cuisine: vegan, glutenvrij, zuivelvrij, feestdagen,

Description

Deze Pastinaak Puree met Bloemkool en knoflook is heerlijk en rijk van smaak door de pastinaak en geroosterde knoflook en je kunt je blender al het zware werk laten doen.


Ingredients

Scale
  • BLOEMKOOL PASTINAAK PUREE:
  • 5 middelgrote pastinaken (~450 gr) geschild en in stukjes van 2,5 cm gesneden
  • 1 middelgrote bloemkool (~ 900 gram), in stukken gehakt
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • ½ eetlepel vers citroensap
  • ½ theelepel zeezout (optioneel) Ik heb in plaats daarvan uienpoeder gebruikt …
  • 1 theelepel gehakte rozemarijn
  • vers gemalen zwarte peper naar smaak
  • 5 macadamia noten, geroosterd en geplet; voor de garnering
  • een lente-ui; voor de garnering
  • GEROOSTERDE KNOFLOOK (gebruik 4 vers geroosterde teentjes in de puree):
  • 1 bolletje knoflook

Instructions

  1. Snijd de macadamia noten met een mes in stukjes of plaats in een droge theedoek en verpletter de noten met de platte kant van een mes om brokjes te creëren.
  2. Rooster de knoflook: Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ongeveer 1 cm van de bovenkant van de knoflook om de teentjes bloot te leggen en leg de knoflook dan met de opengesneden kant naar boven op de bakpapier.
  3. Rooster 20 tot 30 minuten of tot ze goudbruin en zacht zijn. Voeg in de laatste 5-7 minuten de macadamia noten stukjes toe.
  4. Breng een pan water aan de kook. Kook de pastinaken en bloemkool gedurende 10 tot 15 minuten of tot ze gaar zijn. Plaats in een blender.
  5. Voeg 4 tot 5 geroosterde teentjes knoflook in de blender, samen met de edelgistvlokken, citroensap, zout en een snufje peper. Meng tot een zachte consistentie.
  6. Proef en voeg desgewenst extra zout, uienpoeder of edelgistvlokken toe
  7. Serveer in een kommetje en roer de rozemarijn erdoor heen. Voeg indien gewenst meer peper toe en garneer met geroosterde macadamia noten stukjes en lente-ui.

Notes

This recipe reheats perfectly – the flavors become more integrated and delicious the next day. Store for up to 3 days in the fridge. Reheat in the oven or microwave and stir before transferring to a serving dish.