Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Corn Celery Salad with Dill and Vegan Yogurt Sauce

Maïs Selderiesalade met Dille en Veganistische Yoghurt Saus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Total Time: 10 mins
  • Yield: 1-2 1x
  • Category: salade, saus, dressing, bijgerecht, lunch, vegan, plantaardig
  • Cuisine: veganistisch, plantaardig

Description

Deze maïs selderiesalade met dille is in enkele minuten klaar en een heerlijke lunch of bijgerecht. De heerlijke yoghurtsaus in dit recept maakt echt het verschil! Gemakkelijk te maken, heerlijk, fris, vrij van olie en super veelzijdig.


Ingredients

Scale
  • MAIS SELDERIESALADE:
  • 1/2 zoete witte ui, in kleine stukjes gesneden
  • 34 stengels bleekselderij (gebruik meer als je dat lekker vindt)
  • 220 gr maïs (bevroren of vers)
  • verse dille naar smaak, ik gebruikte ongeveer 4 eetlepel vers gesneden dille
  • VEGAN YOGHURT:
  • 1 kopje (250 gr) vegan yoghurt
  • 2 eetlepels tahin
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 el gedroogde munt
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • snufje zeezout
  • zwarte peper naar smaak

Instructions

  1. MAIS SELDERIESALADE:
  2. Was en snijd de bleekselderij in kleine stukjes en voeg toe aan een grote mengkom. Voeg de maïs en dille samen met de stukjes ui toe. Meng tot slot de yoghurtsaus door de salade en laat afkoelen of serveer onmiddellijk.
  3. VEGAN YOGHURT:
  4. Meng alle ingrediënten in een kom en bewaar in de koeling tot je de saus gebruikt.