Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Lentil Salad with Beets and Pine nuts

Linzensalade met Bietjes en Pijnboompitten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 from 1 review
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 2 mins
  • Total Time: 7 mins
  • Yield: 2-3 kommen 1x
  • Category: salade, lunch, avondeten, diner
  • Cuisine: veganistisch, glutenvrij, gezond, vegetarisch

Description

Deze linzensalade met bietjes en pijnboompitten is een voorbeeld van hoe je een vullende salade kunt maken. Makkelijk, lekker krokant en vullend.


Ingredients

Scale
  • 230 gram gekookte bruine linzen (dit is ongeveer 100 gram ongekookte linzen)
  • 2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes gesneden
  • 2 geraspte wortels
  • een groene paprika, in kleine stukjes gesneden
  • 3 kleine gekookte rode bietjes, gehalveerd en in plakjes gesneden
  • 185 gram groene erwten
  • 50 gram geroosterde pijnboompitten
  • een groene ui, in plakjes gesneden
  • zout en peper naar smaak
  • 2 theelepels appelazijn
  • 1 theelepel olijfolie

Instructions

  1. Snijd de groenten in kleine stukjes. Ondertussen rooster je de pijnboompitten. Wees voorzichtig, ze verbranden snel.
  2. Breng de linzen met 4 kopjes water aan de kook in een steelpan; kook deze, zonder deksel voor ongeveer 20 minuten of tot ze gaar zijn en zacht. Voeg de linzen in een kom met de selderij stukjes, geraspte wortels, groene paprika, rode bieten, groene erwten, geroosterde pijnboompitten, groene ui, zout en peper, olie en appel azijn. Schep in een kom en serveer.

Notes

Dressing suggestie.

Meng de volgende ingrediënten in een kleine kom:
3 eetlepels appelazijn;
3 eetlepels olijfolie;
2 1/2 eetlepels mierikswortel (optioneel);
2 eetlepels Dijon mosterd;
2 eetlepels sinaasappelsap