Description
Deze linzensalade met bietjes en pijnboompitten is een voorbeeld van hoe je een vullende salade kunt maken. Makkelijk, lekker krokant en vullend.
Ingredients
Scale
- 230 gram gekookte bruine linzen (dit is ongeveer 100 gram ongekookte linzen)
- 2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes gesneden
- 2 geraspte wortels
- een groene paprika, in kleine stukjes gesneden
- 3 kleine gekookte rode bietjes, gehalveerd en in plakjes gesneden
- 185 gram groene erwten
- 50 gram geroosterde pijnboompitten
- een groene ui, in plakjes gesneden
- zout en peper naar smaak
- 2 theelepels appelazijn
- 1 theelepel olijfolie
Instructions
- Snijd de groenten in kleine stukjes. Ondertussen rooster je de pijnboompitten. Wees voorzichtig, ze verbranden snel.
- Breng de linzen met 4 kopjes water aan de kook in een steelpan; kook deze, zonder deksel voor ongeveer 20 minuten of tot ze gaar zijn en zacht. Voeg de linzen in een kom met de selderij stukjes, geraspte wortels, groene paprika, rode bieten, groene erwten, geroosterde pijnboompitten, groene ui, zout en peper, olie en appel azijn. Schep in een kom en serveer.
Notes
Dressing suggestie.
Meng de volgende ingrediënten in een kleine kom:
3 eetlepels appelazijn;
3 eetlepels olijfolie;
2 1/2 eetlepels mierikswortel (optioneel);
2 eetlepels Dijon mosterd;
2 eetlepels sinaasappelsap