Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Lunch bowl with roasted onions and paprika

Linzen met gegrilde uien en paprika salade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 15 mins
  • Total Time: 15 mins
  • Yield: 2
  • Category: lunch, avondeten, maaltijd
  • Cuisine: vegan, vegetarisch, plantaardig, clean, gezond

Description

Een snelle en vullende maaltijd van linzen met geroosterde uien, paprika en koriander.


Ingredients

  • vijf eetlepels gekookte boekweit
  • een glazen pot biologische linzen (ongeveer 250 gram)
  • een ui
  • teentje knoflook
  • drie rode punt paprika’s
  • halve limoen
  • snufje Keltisch zeezout
  • eetlepel olijfolie
  • theelepel kokosolie
  • koriander zo veel je wilt

Instructions

  1. Snijd de uien, knoflook en paprika in stukjes en bak/gril dit met een theelepel kokosolie op hoog vuur zodat ze mooi glazig zijn. Meestal begin ik eerst met de uien en voeg ik daarna de paprika toe en pas als laatste de knoflook. Dit kan ongeveer 5 minuten duren, afhankelijk van de pan die je gebruikt.
  2. In een aparte schaal roer ik de boekweit en linzen samen met de olijfolie, zout, en limoen. Ook voeg ik de linzen toe. Als ik geen tijd heb of geen linzen heb voorbereid gebruik ik linzen uit een pot (biologisch) en spoel ik deze eerst goed af onder koud water.
  3. Voeg daarna ook de warme ingrediënten toe. Roer goed door met de verse koriander.