Description
Deze Kikkererwten Nori Salade met Dille is een geweldige snack of bijgerecht. De combinatie van kikkererwten, dille en nori is een verrassend heerlijke combinatie.
Ingredients
Scale
- 1 zoete witte ui, in kleine stukjes gesneden
- 7 cherrytomaatjes, gehalveerd
- 1 rode paprika, (de lange), in blokjes gesneden
- 1 theelepel verse dille (of een halve theelepel gedroogde dille)
- 220 gram gekookte kikkererwten
- 1–2 theelepels milde mosterd
- 1 eetlepel appel azijn
- 1 eetlepel hennepzaad
- 2 theelepels tamari of coconut aminos
- 1 theelepel uien poeder
- 1 nori vel, in vierkanten gescheurd
Instructions
- Kook de kikkererwten volgens de instructies.
- OF
- Aangezien dit een snelle saladerecept is, gebruikte ik biologische kikkererwten uit een glazen pot.
- Spoel de kikkererwten goed af en laat ze uitlekken. Plaats ze vervolgens in een salade kom.
- Snijd en was de tomaten door de helft en de rode paprika in kleine stukjes.
- Snijd de ui in blokjes.
- Was en snijd de dille.
- Voeg alles toe aan de kom met de kikkererwten en meng goed door elkaar.
- Voeg de resterende ingrediënten toe en proef of je meer peper of uien poeder toe wilt voegen.
- Voeg meer appel azijn toe als je wat meer pit toe wilt voegen aan de salade.
- Serveer met de stukjes nori.