Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Chickpeas Nori Salad

Kikkererwten Nori Salade met Dille

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Cook Time: 5 mins
  • Total Time: 5 mins
  • Yield: 1 1x
  • Category: lunch, bijgerecht, salade, snack,
  • Cuisine: vegan, plantaardig, olievrij, glutenvrij vegetarisch

Description

Deze Kikkererwten Nori Salade met Dille is een geweldige snack of bijgerecht. De combinatie van kikkererwten, dille en nori is een verrassend heerlijke combinatie.


Ingredients

Scale
  • 1 zoete witte ui, in kleine stukjes gesneden
  • 7 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 rode paprika, (de lange), in blokjes gesneden
  • 1 theelepel verse dille (of een halve theelepel gedroogde dille)
  • 220 gram gekookte kikkererwten
  • 12 theelepels milde mosterd
  • 1 eetlepel appel azijn
  • 1 eetlepel hennepzaad
  • 2 theelepels tamari of coconut aminos
  • 1 theelepel uien poeder
  • 1 nori vel, in vierkanten gescheurd

Instructions

  1. Kook de kikkererwten volgens de instructies.
  2. OF
  3. Aangezien dit een snelle saladerecept is, gebruikte ik biologische kikkererwten uit een glazen pot.
  4. Spoel de kikkererwten goed af en laat ze uitlekken. Plaats ze vervolgens in een salade kom.
  5. Snijd en was de tomaten door de helft en de rode paprika in kleine stukjes.
  6. Snijd de ui in blokjes.
  7. Was en snijd de dille.
  8. Voeg alles toe aan de kom met de kikkererwten en meng goed door elkaar.
  9. Voeg de resterende ingrediënten toe en proef of je meer peper of uien poeder toe wilt voegen.
  10. Voeg meer appel azijn toe als je wat meer pit toe wilt voegen aan de salade.
  11. Serveer met de stukjes nori.