Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Chickpeas and tomato sauce in a white bowl on a blue striped napkin with a wooden spoon

Kikkererwten In Tomatensaus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Cook Time: 15 mins
  • Total Time: 15 mins
  • Yield: 1-2 1x
  • Category: lunch, diner, avondeten
  • Cuisine: vegan, plantaardig, glutenvrij, vegetarisch

Description

Kikkererwten en tomatensaus zijn een heerlijke combi! Dit gerecht is klaar onder 15 minuten en vereist slechts een paar ingrediënten en specerijen.


Ingredients

Scale
  • 1 ui
  • 1 theelepel kokosolie of 4 eetlepels water
  • 125 gram pure biologische tomatenpuree
  • 250 ml water
  • 1 courgette (of broccoli of bloemkool)
  • ongeveer 90 gram/een kopje kikkererwten (uit pot en afgespoeld en uitgelekt)
  • Specerijen: één theelepel van elk basilicum / kurkuma / oregano
  • Een halve theelepel gember
  • Een goede snuf zwarte peper
  • Een snufje cayenne
  • Een kopje bevroren groene erwten (ongeveer 90 gram)
  • ¾ quinoa een kopje (120 gram)

Instructions

  1. Als ik maar 15 minuten heb, gebruik ik kikkererwten uit een glazen pot.
  2. Ik heb mijn quinoa de vorige nacht al gekookt.
  3. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
  4. Snijd de ui en courgette in kleine stukjes.
  5. Met water of olie sauté je de stukjes ui in een pan. Voeg de courgette toe als de uien zachter worden.
  6. Wanneer de ui en courgette bruin worden, voeg je de tomatenpuree en kruiden toe. Voeg meer water toe.
  7. Laat sudderen. Voeg de kikkererwten en bevroren groene erwten toe.
  8. Laat het opnieuw sudderen. Voeg meer water toe en verlaag de hitte. Laat sudderen en serveer wanneer de tomatenpuree dikker is geworden.
  9. Serveer met verse kruiden en edelgistvlokken of wat citroensap.