Description
Kikkererwten en tomatensaus zijn een heerlijke combi! Dit gerecht is klaar onder 15 minuten en vereist slechts een paar ingrediënten en specerijen.
Ingredients
Scale
- 1 ui
- 1 theelepel kokosolie of 4 eetlepels water
- 125 gram pure biologische tomatenpuree
- 250 ml water
- 1 courgette (of broccoli of bloemkool)
- ongeveer 90 gram/een kopje kikkererwten (uit pot en afgespoeld en uitgelekt)
- Specerijen: één theelepel van elk basilicum / kurkuma / oregano
- Een halve theelepel gember
- Een goede snuf zwarte peper
- Een snufje cayenne
- Een kopje bevroren groene erwten (ongeveer 90 gram)
- ¾ quinoa een kopje (120 gram)
Instructions
- Als ik maar 15 minuten heb, gebruik ik kikkererwten uit een glazen pot.
- Ik heb mijn quinoa de vorige nacht al gekookt.
- Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
- Snijd de ui en courgette in kleine stukjes.
- Met water of olie sauté je de stukjes ui in een pan. Voeg de courgette toe als de uien zachter worden.
- Wanneer de ui en courgette bruin worden, voeg je de tomatenpuree en kruiden toe. Voeg meer water toe.
- Laat sudderen. Voeg de kikkererwten en bevroren groene erwten toe.
- Laat het opnieuw sudderen. Voeg meer water toe en verlaag de hitte. Laat sudderen en serveer wanneer de tomatenpuree dikker is geworden.
- Serveer met verse kruiden en edelgistvlokken of wat citroensap.