Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Jackfruit Taco’s

Jackfruit Taco’s

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Total Time: 10 mins
  • Yield: 5 kleine taco’s 1x
  • Category: taco, taco's, hoofdgerecht, lunch, bijgerecht
  • Cuisine: vegan, vegetarisch, lactosevrij, glutenvrij

Description

Jackfruit recepten kunnen soms best intimiderend zijn. Waar vind je goede jonge jackfruit? Hoe breng je dit op smaak? Dit is de makkelijkste vegan jackfruit taco recept ooit. Met waanzinnig heerlijke jonge jackfruit dat al op smaak is gebracht. Perfect voor taco’s, taco salades, burrito’s, nacho’s, sandwiches en meer!


Ingredients

Scale
  • ~Voor de taco’s~
  • 1 pak Upton’s Naturals jackfruit (ik koos voor Bar-B-Que Jackfruit)
  • 4 eetlepels water of 2 eetlepels olie
  • ½ avocado, in blokjes gesneden
  • 5 cherry tomaatjes, in kleine stukjes gesneden
  • verse kruiden zoals peterselie
  • 5 sla blaadjes
  • 1 limoen (optioneel als servering)
  • 5 taco’s
  • ~Voor de zure cashew saus~
  • 1 kopje ongebrande ongezouten cashewnoten (150 g)
  • 1/2 kopje water (125 ml)
  • 1 eetlepel + 1 theelepel appelciderazijn of citroensap
  • 3/4 theelepel zeezout
  • Optioneel: een teentje knoflook
  • ~Voor de ingemaakte rode uien op zuur~
  • 12 grote rode uien (ik maak gelijk wat meer voor later)
  • 375 ml witte azijn
  • 1 eetlepel suiker (optioneel)
  • 1 eetlepel zout
  • ~Andere lekkere toevoegingen~
  • vers gesneden chili
  • ¼ stuk komkommer, in kleine reepjes gesneden
  • 1 wortel in kleine reepjes gesneden
  • 2 augurken, in stukjes gesneden
  • (rode) kool, versnipperd
  • lente ui, fijn gesneden
  • ketchup
  • sriracha saus

Instructions

  1. ~Zure cashew saus~
  2. Week de cashewnoten in warm water gedurende minimaal 20 minuten of een nacht.
  3. Giet de cashewnoten af. Spoel de cashewnoten af en plaats in een blender met de rest van de ingrediënten. Blend tot een gladde substantie.
  4. Je kunt de saus meteen serveren, hoewel ik het liever koud serveer.
  5. Bewaar de saus in een afgesloten container in de koelkast gedurende maximaal 5 dagen. Voel je overigens vrij om voor deze saus een andere soort azijn te gebruiken.
  6. Voeg meer of minder water toe, afhankelijk van de consistentie die je zoekt.
  7. Proef de saus voor het serveren en voeg indien nodig meer zout of azijn / citroensap toe.
  8. ~Ingemaakte rode ui~
  9. Pel en snijd de rode ui in dunne plakjes. Plaats in een glazen pot, een plastic of een andere container met een afsluitbaar deksel.
  10. Roer in een kommetje de azijn, suiker en zout door elkaar. Giet het mengsel over de uien in pot tot dit tot de rand gevuld is. Plaats het deksel op de pot en bewaar in de koelkast.
  11. ~Taco’s~
  12. Verhit een pan op middelhoog vuur. Open de pak Upton’s Naturals jackfruit en haal alle stukjes jackfruit uit elkaar met een vork, zodat je allemaal kleine stukjes hebt. Neem hier een beetje de tijd voor. Je zult zien dat je ineens twee keer zoveel jackfruit hebt.
  13. In een pan verhit je 4 eetlepels water of 2 eetlepels olie. Doe de jackfruit in de pan en verhit kort. Je hoeft hier niets meer aan toe te voegen. De jackfruit is al lekker op smaak gebracht.
  14. Vul nu iedere taco met een sla blaadje, de jackfruit, avocado, kruiden, tomaatjes en in zuur gemaakte rode uitjes. Besprenkel royaal met de saus.