Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
two glasses red cold hibiscus tea with fresh mint leaves next to a small bowl with ice cubes and a small carafe with hibiscus tea and mint leaves on white plate

Hibiscus Thee

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5 mins
  • Total Time: 5 mins
  • Yield: 950 ml
  • Category: drink, gezond, koud, thee
  • Cuisine: vegan, suikervrij, gezond, zuivelvrij

Description

Koud getrokken hibiscus thee is een heerlijk zomers drankje. Scherp, licht zoet en super verfrissend! Het schijnt dat hibiscus thee ook nog eens gezondheidsvoordelen en antioxidanten bevat.


Ingredients

optioneel:

  • 1 eetlepel dadelstroop (hibiscusthee kan scherp zijn als het ongezoet is)
  • sap van een halve limoen of citroen
  • een paar kruidnagels
  • een kaneelstokje
  • handvol verse muntblaadjes
  • voeg voor een extra punch een klein stukje verse gember toe

Instructions

Giet het water in een grote glazen pot en voeg de overige ingrediënten toe.

Voeg naar wens extra kruiden en specerijen toe.

Dek af en laat een nachtje of minstens een paar uur in de koelkast trekken. Ik zou het niet langer dan 24 uur laten trekken, omdat het dan te bitter kan worden. Wanneer de thee klaar is, is het een mooie diep donker robijnrode kleur.

Verwijder de hibiscus uit de thee. Roer en geniet koud van de thee eventueel met ijsblokjes.