Description
Koud getrokken hibiscus thee is een heerlijk zomers drankje. Scherp, licht zoet en super verfrissend! Het schijnt dat hibiscus thee ook nog eens gezondheidsvoordelen en antioxidanten bevat.
Ingredients
- 4 eetlepels gedroogde hibiscus thee (hibiscusbloesem)
- 4 kopjes water
- ijsblokjes voor bij het serveren
optioneel:
- 1 eetlepel dadelstroop (hibiscusthee kan scherp zijn als het ongezoet is)
- sap van een halve limoen of citroen
- een paar kruidnagels
- een kaneelstokje
- handvol verse muntblaadjes
- voeg voor een extra punch een klein stukje verse gember toe
Instructions
Giet het water in een grote glazen pot en voeg de overige ingrediënten toe.
Voeg naar wens extra kruiden en specerijen toe.
Dek af en laat een nachtje of minstens een paar uur in de koelkast trekken. Ik zou het niet langer dan 24 uur laten trekken, omdat het dan te bitter kan worden. Wanneer de thee klaar is, is het een mooie diep donker robijnrode kleur.
Verwijder de hibiscus uit de thee. Roer en geniet koud van de thee eventueel met ijsblokjes.