Description
Heerlijke vegan koekjes met hazelnoten en chia zaden. De koekjes zijn vullend, knapperig, licht zoet en lekker zachter van binnen.
Ingredients
Scale
- 1,5 kopjes (185 g) hazelnoten
- 2 eetlepels chia zaden
- 4 eetlepels ahornsiroop
- 1 theelepel vanille poeder
- ½ theelepel Keltisch- of Himalaya zeezout
- ¾ beker (80 g) rozijnen
- ½ theelepel bakpoeder
- 2 grote eetlepels (30 g) kokosolie
- 1 ½ theelepel gemalen kaneel
- 1 eetlepel rauwe lijnzaad of gemalen lijnzaad en 2½ eetlepels water.
- Voeg lijnzaad en water in een kommetje en roer. Laat 5 minuten rusten om in te dikken. Dit ingedikte lijnzaad papje wordt ook wel een veganistisch ei van lijnzaad genoemd.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 °. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng alle ingrediënten zonder de ”veganistische ei van lijnzaad” in de keukenmachine tot een gladde massa. Voeg je ”lijnzaad ei” vervolgens toe en meng alles nog eens in de machine. Schep ongeveer 1 eetlepel beslag per koekje op de bakplaat. Maak de koekjes plat met de achterkant van een (natte) eetlepel of de palm van je hand. Bak ongeveer 20 tot 30 minuten tot de randen beginnen te bruinen. Laat de koekjes afkoelen en geniet!