Description
Deze havermoutpap met gegrilde peer en geroosterde amandelvlokken is heerlijk knapperig en zoet door de warme gegrilde peer. Heerlijk, knapperig en eens iets anders dan de traditionele havermoutpap met amandelen.
Ingredients
Scale
- 60 gram havermout
- 100 ml water
- 100 ml ongezoete amandelmelk
- een rijpe peer, in plakjes gesneden
- ½ theelepel kaneel
- ½ theelepel vanillepoeder
- 15 gram (ongeveer een eetlepel) amandelvlokken
Instructions
- Plaats de havermout met het water in een klein pannetje, verhit tot het kookt terwijl je roert. Breng vervolgens de hitte tot laag.
- Na ongeveer 2 minuten (voordat al het water is geabsorbeerd) voeg je de amandelmelk, kaneel en vanille toe.
- In de tussentijd grill je de peer in een pannetje op hoog vuur totdat de peer zacht en warm is. Naast de peer in het pannetje grill je ook de amandelvlokken. Je hoeft geen water of olie toe te voegen om de amandelvlokken te grillen. Er zal namelijk vocht uit de peer komen waardoor de amandelvlokken niet snel zullen verbranden.
- Wanneer de havermoutpap klaar is, verwijder van de hitte en serveer de pap in een kommetje.
- Voeg de gegrilde peer en amandelvlokken toe als garnering aan de havermoutpap.