Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Havermout Yoghurt met Frambozen Chia Jam

Havermout Yoghurt met Frambozen Chia Jam

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Total Time: 15 mins
  • Yield: 3 1x
  • Category: ontbijt, snack, tussendoor,
  • Cuisine: vegan, glutenvrij, plantaardig, vegetarisch, zuivelvrij

Description

Deze havermout yoghurt ontbijtjes met frambozen chia jam zijn echt een ware traktatie met de proteïne balletjes van Protein Ball Co. Je kunt alles de avond ervoor voorbereiden en de volgende ochtend heb je letterlijk binnen 5 minuten een heerlijk ontbijtje klaargemaakt. Vergeet niet om ook wat proteïne balletje mee te nemen voor onderweg of de bekende trek later op de dag.


Ingredients

Scale
  • 4 eetlepels havermout per portie
  • 45 eetlepels plantaardige yoghurt zoals kokos- of soja yoghurt
  • 2 theelepels ahorn siroop or dadels siroop
  • 1 theelepel zonnebloempitten (andere noten of zaden zijn ook heerlijk)
  • ~Frambozen Chia Jam~
  • 250 gr (bevroren) frambozen (andere bessen, appels, pruimen of peren zijn ook heerlijk in dit recept)
  • 1 eetlepel water
  • 1 eetlepel citroen sap
  • 3 eetlepels chia seeds
  • 23 eetlepel ahorn siroop (dadelsiroop is ook heerlijk)

Instructions

  1. Voor de frambozen chia jam combineer je alle ingrediënten in een kommetje. Als je bevroren frambozen gebruikt verhit deze dan kort in een steelpannetje. Je kunt de frambozen met een vork pureren door goed te blijven roeren. Je kunt ook gewoon hele stukjes frambozen gebruiken in de jam. Voeg daarna alle andere ingrediënten toe en roer goed door. Zet apart voor 10-20 minuten of totdat je een dikke jam hebt. Als de frambozen chia jam te droog is, voeg nog een heel klein beetje meer water toe. Als je de jam zoeter wilt maken, kun je ook meer siroop toevoegen. Je kunt deze chia jam makkelijk de avond ervoor maken. De chia jam kun je in een afgesloten potje ongeveer een week in de koelkast bewaren.
  2. ~
  3. Voor iedere portie begin je met de havermout. Voeg dan daar bovenop de yoghurt toe. Vervolgens de zonnebloempitten, de frambozen chia jam, de proteïne balletjes en wellicht nog wat meer dadel siroop.