Description
Makkelijke en knapperige hash browns zonder olie maak je het beste lekker thuis. Je hebt maar één ingrediënt nodig: goede aardappelen. Dit recept is veel lichter dan de meeste traditionele recepten. Je zult zien dat olie eigenlijk helemaal niet nodig is om die onweerstaanbare knapperigheid te creëren.
Ingredients
Scale
- 4 middelgrote gepelde biologische aardappelen, dit is ongeveer 650 gram (gepeld)
- optioneel: ¼ theelepel knoflook poeder
- optioneel: ¼ theelepel uien poeder
Instructions
- Voor dit recept heb ik de aardappelen eerst geschild, maar dat hoeft niet.
- Als je de aardappelen niet schilt, maak de aardappelen dan eerst schoon en spoel ze af.
- Verwarm de grillplaat of oven voor.
- Zet je keukenmachine of rasp klaar. Rasp de aardappelen met de grootste raspschijf in de keukenmachine of met een kaasrasp (met grote gaten).
- In een zeef spoel je de geraspte aardappelen af onder stromend water. Laat al het overtollig water uitlekken of schud het water eruit.
- Als je de geraspte aardappelen op smaak wilt brengen, plaats de geraspte aardappelen dan over naar een kom en meng de aardappelen met knoflookpoeder, uienpoeder en eventueel andere kruiden die je lekker vindt.
- Verdeel de aardappelen over de grillplaat in een gelijke laag (niet te dun). Laat de aardappelen 20 minuten in de grill grillen. Controleer daarna om de 5 minuten of je
hash browns klaar zijn (knapperig en goudbruin). De totale grilltijd is ongeveer 20-30 minuten. - Als je klaar bent, serveer je de
hash browns warm eventueel met groenten.