Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
oatmeal

Hartige havermout

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Ingredients

Scale
  • 1 cup havermout en 2 keer zoveel water
  • theelepel kokosolie
  • 1 blokje biologische groentebouillon (laag in zout)
  • 2 kleine uitjes of 1 grote ui in stukjes gesneden
  • half theelepeltje gedroogde kurkuma

Instructions

  1. Hartige Kurkuma Havermout
  2. In een pannetje fruit je de uitjes in de kokosolie. Daarna voeg je een klein beetje water toe en de bouillon blokjes. Als de bouillon blokjes zacht zijn (even roeren), voeg je de rest van het water toe en de havermout. Dit laat je op laag vuur 5 tot 10 minuten pruttelen. Goed blijven roeren af en toe. Als al het water opgenomen is voeg je de kurkuma toe. Nog een keer goed roeren.
  3. Frisse Citroen Asperges
  4. Nadat ik de asperges heb afgespoeld en de onderkant met een aardappelmesje heb afgesneden/dunner gemaakt, bak ik ze met wat kokosolie op laag vuur totdat ze bijna zacht zijn. Daarna voeg ik het sap van een hele citroen toe. Voordat ik de asperges van het vuur haal besprenkel ik ze met nootmuskaat. Zo simpel, maar oh zo lekker. Je kunt ook een limoen gebruiken als je citroenen te zuur vindt.
  5. Tomaten Salade
  6. Voor de tomaten in dit gerecht snij je enkele tomaten in kleine blokjes en meng dit in een kommetje met koud geperste olijfolie, een snufje Keltisch zeezout, appel azijn en een snufje gedroogde basilicum.