Description
Een heerlijk grove salsa recept zonder olie waar je werkelijk alle kanten mee op kunt.
Ingredients
Scale
- 7 middelgrote tomaten
- 1 rode punt paprika
- 1 kleine rode ui, in blokjes gesneden
- 1 groene jalapeño peper
- ½ kop verse koriander
- 1–2 knoflook teentjes
- sap van 1 limoen
- ½ theelepel peper
- ½ theelepel komijn
- Optioneel: 1 theelepel zout
Instructions
- Snijd de tomaten, rode ui, rode punt paprika, jalapeño peper, knoflook en koriander in blokjes/kleine stukjes. Meng alles in een grote kom en voeg de limoen sap en kruiden toe.
- Alternatief, blend alle ingrediënten in een keukenmachine gedurende 30 seconden.
- Bewaar in de koelkast in een luchtdichte schaal/trommel voor maximaal 1 week.
Notes
Jalapeño peper:
Verwijder de zaden voor een meer mildere smaak. Ik doe dit altijd omdat het anders te pittig voor me is.