Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Chunky Tomato Red Pepper Salsa

Grove Tomaten Rode Paprika Salsa

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Total Time: 10 mins
  • Yield: 6 kleine porties of 2 grote kommen 1x
  • Category: salsa, bijgerecht, dip, snack, salade, soep
  • Cuisine: vegan, vegetarisch, plantaardig

Description

Een heerlijk grove salsa recept zonder olie waar je werkelijk alle kanten mee op kunt.


Ingredients

Scale
  • 7 middelgrote tomaten
  • 1 rode punt paprika
  • 1 kleine rode ui, in blokjes gesneden
  • 1 groene jalapeño peper
  • ½ kop verse koriander
  • 12 knoflook teentjes
  • sap van 1 limoen
  • ½ theelepel peper
  • ½ theelepel komijn
  • Optioneel: 1 theelepel zout

Instructions

  1. Snijd de tomaten, rode ui, rode punt paprika, jalapeño peper, knoflook en koriander in blokjes/kleine stukjes. Meng alles in een grote kom en voeg de limoen sap en kruiden toe.
  2. Alternatief, blend alle ingrediënten in een keukenmachine gedurende 30 seconden.
  3. Bewaar in de koelkast in een luchtdichte schaal/trommel voor maximaal 1 week.

Notes

Jalapeño peper:
Verwijder de zaden voor een meer mildere smaak. Ik doe dit altijd omdat het anders te pittig voor me is.