Print
Pumpkin stuffed Chickpeas salad

Gevulde pompoen met kikkererwten salade

  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 10 mins
  • Total Time: 30 mins
  • Yield: 2 1x
  • Category: veganistsich, bijgerecht, lunch, avondeten, lunch, starter
  • Cuisine: vegan, gezond, suikervrij, glutenvrij, zuivelvrij, herfst, najaar,

Description

Dit is de makkelijkste gevulde pompoen met kikkererwten salade ooit! Heerlijk, makkelijk, vullend en feestelijk. De herfst smaakte nog nooit zo lekker!


Scale

Ingredients

  • 250 gram gekookte kikkererwten (wanneer uit een glas goed afspoelen)
  • een paar eetlepels granaatappel pitjes
  • 45 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • een kleine pompoen
  • een eetlepel hennepzaden
  • een teentje knoflook, fijngehakt
  • peper en zout naar smaak
  • een eetlepel appel azijn en/of sap van een citroen
  • een theelepel gedroogde basilicum

Instructions

  1. Was de pompoen en snijd het vervolgens in tweeën. Schep de zaden eruit en plaats (de binnenkant naar beneden geplaatst) in een voorverwarmde oven. Op 180 ℃ rooster je de pompoen voor ongeveer 20 minuten (afhankelijk van je oven). Wanneer de buitenkant donkerder wordt (donker oranje) is de pompoen wel klaar. Ondertussen kook of spoel je je kikkererwten af en combineer je dit met de andere ingrediënten in een kom.
  2. Als de pompoen klaar is laat je het even afkoelen. Schraap vervolgens de puree uit de binnenkant eruit (niet alles). Als je te veel eruit schraapt zul je namelijk de salade niet makkelijk in de pompoen kunnen serveren. De buitenkant is dan namelijk te dun en zal scheuren. Meng de salade met de pompoen stukjes / puree en serveer in de pompoen.

Notes

Als je een te grote pompoen gebruikt dan zal de buitenkant sneller scheuren en dan wordt het dus lastiger om deze salade in de pompoen te serveren.

Read previous post:
Loving Lately #4
Leuke Dingen #4

Kun je geloven dat het gewoon alweer december is in een paar weken? Wanneer december nadert voel ik altijd de...

Close