Description
Een plantaardige salade met krokante geweekte amandelen, verse granaatappels, zoete aardappel en een pittige dressing met verse bladgroenten maakt deze salade overheerlijk!
Ingredients
Scale
- 2 middelgrote zoete aardappelen, snijd ze in kleine stukjes
- 400 gram spruitjes
- twee handen vol gemengde grof gehakte rucola en platte peterselie of koriander
- handvol hele amandelen (een nachtje geweekt in water en afgespoeld en uitgelekt)
- een granaatappel
- VOOR DE DRESSING
- 2 eetlepels extra virgin olijfolie
- 2–3 eetlepels rauwe appelazijn
- 1 eetlepel ahornsiroop
- optioneel: 1 eetlepel sap van vers geperste sinaasappelsap
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1/2 theelepel kaneel
- Keltisch zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Instructions
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Snijd de spruitjes in vier stukken. Hak de zoete aardappelen in kleine blokjes en voeg ze bij de spruitjes op een bakplaat. Bestrooi met wat zout en peper en meng goed (voeg een eetlepel olijfolie toe als je wilt). Rooster de groenten in de oven gedurende ongeveer 30 minuten, roer alles halverwege even om. Spoel de amandelen af die een nacht hebben geweekt en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de granaatappel en haal alle pitjes eruit. Was de bladgroente.
- Voor de dressing meng je alle ingrediënten in een kleine kom en meng je alles goed.
- Wanneer de groenten klaar zijn haal je ze uit de oven. Op een schaaltje serveer je eerst de rucola en peterselie. Dit bedek je vervolgens met de geroosterde groenten en de dressing. Strooi de amandelen en granaatappels erover en geniet!
Notes
Als je bevroren spruitjes gebruikt zou ik ze even een paar minuten koken voordat ze de oven ingaan.