Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Raspberry Ice Cream

Frambozen IJs

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Yield: 2-4 1x
  • Category: zoet, dessert, snack
  • Cuisine: vegan, plantaardig, zuivelvrij, veganistisch

Description

Voor dit veganistisch frambozen ijs recept heb je geen ijsmachine of bananen nodig. Een blender en slechts 3 ingrediënten is alles wat je nodig hebt om deze heerlijke, koude, romige traktatie te maken.


Ingredients

Scale
  • ongeveer 250 ml volle kokosmelk of kokoswater
  • zoete ingrediënten naar smaak zoals Medjool dadels
  • 4 kopjes (500 gram) frambozen (of meer)
  • optioneel: enkele muntblaadjes
  • Voor de garnering: frambozen en muntblaadjes

Instructions

  1. Blend de frambozen, muntblaadjes en zoete ingrediënten. Voeg een klein beetje kokosmelk of water toe als de blender het bevroren fruit niet aankan.
  2. Giet in een schaal en plaats in de vriezer voor een paar uurtjes.
  3. Eenmaal volledig bevroren, zet het voor ongeveer 20 minuten op de aanrecht. Blend dan met de kokosmelk of kokoswater tot je een gladde en romige massa hebt.
  4. Bevries enkele uren of langer (je kan het weken bewaren, of misschien zelfs langer …) voor een stevigere textuur. De laatste stap is optioneel.

Notes

Je kunt meer of juist minder frambozen gebruiken. Met meer frambozen wordt het iets meer bitter en meer gedurfd. Minder frambozen maakt het zachter en zoeter.