Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
sweet potato brownies

Zoete Aardappel Brownies

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 30 mins
  • Total Time: 40 mins
  • Yield: 14 brownies 1x
  • Category: snack, sweet, zoet,
  • Cuisine: vegan, plantbased, plantaardig, glutenvrij

Description

Deze zoete aardappel brownies zijn gemaakt met voedende ingrediënten. Ze zijn perfect vochtig en zoet, en makkelijk te maken.


Ingredients

Scale
  • 2 à 3 middelgrote tot grote zoete aardappelen (ongeveer 550 g)
  • 1 kop gemalen amandelen (iets minder dan 100g amandelen die ik vervolgens zelf heb gemalen)
  • 1 kop boekweitmeel (ongeveer 100 g)
  • 15 medjool dadels (z0nder pit)
  • ruim 4 eetlepels rauwe cacao
  • 4 eetlepels pure ahornsiroop (vloeibare honing mag ook)
  • een snufje Keltisch zeezout, kaneel en nootmuskaat. Voorzichtig met de nootmuskaat!
  • 1 theelepeltje vanille poeder (siroop mag ook)

Instructions

  1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 150 graden, schil ondertussen de zoete aardappelen. Snijd ze in grove stukken en leg ze in een stomer/stoompan voor ongeveer twintig minuten, totdat ze echt goed zacht zijn.
  2. Zodra ze zijn perfect zacht zijn en bijna uit elkaar vallen, blend je de zoete aardappelen samen met de dadels in de keukenmachine. Dit zorgt voor een heerlijke smeuïge dikke mix. Probeer daar maar eens vanaf te blijven!
  3. Doe de overige ingrediënten in een aparte kom, en voeg daarbij de dadels en zoete aardappel mix aan toe. Meng en roer alles goed door met een grote lepel.
  4. Schenk het mengsel in een ovenschaal (met bakpapier).
  5. Bak dit ongeveer veertig minuten op 150 graden. De brownies zijn klaar als je je vork in de brownie kan steken en deze er droog uitkomt.
  6. Haal de brownies uit de oven en laat ze tenminste 15 minuten afkoelen. Als je dit niet doet zullen ze niet mooi smeuïg van binnen zijn en ook zullen ze niet mooi stevig zijn. Snij in stukjes en serveer!