Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
close up sliced orange cranberry bread on a white cuttingboard

Cranberry Sinaasappel Brood

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Bianca
  • Prep Time: 15
  • Cook Time: 45
  • Total Time: 1 hour
  • Yield: 6-8 plakken 1x 1x
  • Category: dessert, snack, ontbijt
  • Method: oven
  • Cuisine: amerikaans, vegan, olie-vrij

Description

Dit recept voor vegan cranberry sinaasappel brood is een geweldig recept voor de feestdagen. Gemaakt met verse veenbessen en sinaasappelsap.


Ingredients

Scale
  • 2 kopjes (280 gram) bloem (ik gebruikte een combinatie van speltmeel en volkorenmeel)
  • ½ kopje (100 gram) biologische kokossuiker *
  • 2 theelepels bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 1 kopje (200 ml) verse sinaasappelsap
  • ½ kopje (125 gram) ongezoete appelmoes
  • 150 gram verse of bevroren veenbessen
  • 1 eetlepel appelazijn

Optionele toevoegingen

  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel kaneel
  • xylitol*

Instructions

Verwarm de oven voor op 175 ° C.

Bekleed een bakvorm met bakpapier.

Voeg in een grote mengkom de meel, kokossuiker, bakpoeder en zout toe. Roer om te combineren.

Voeg daarna de appelmoes, sinaasappelsap, appelazijn, kaneel en vanille toe. Roer om te combineren. Roer niet te veel.

Voeg vervolgens ook de veenbessen toe en roer nog een paar keer.

Giet het beslag in de met bakpapier beklede broodpan.

Voeg eventueel een paar cranberries/veenbessen toe als garnering.

Plaats in de oven en bak voor ongeveer 45 minuten of tot een vork er droog uitkomt.

Laat afkoelen.

Optioneel:
Bestrooi met poedersuiker / xylitol* / verse- of gedroogde sinaasappel / veenbessen.


Notes

  • Je kunt kokossuiker vervangen door een siroop zoals dadelsiroop of ahornsiroop.
  • Voeg voor een zoeter brood meer kokossuiker en / of minder cranberries/veenbessen toe.
  • Het brood blijft maximaal 6 weken vers in de vriezer. Bewaar in een vriezer veilige container.
  • Dit brood blijft in de koelkast vers voor ongeveer 4-5 dagen.
  • Wanneer je bevroren veenbessen gebruikt, laat deze dan een paar uur op het aanrecht ontdooien voordat je ze gebruikt.