Description
Deze chocolade bananenbrood is rijk en heerlijk. Je merkt helemaal niet dat het vegan en glutenvrij is. Het smaakt zoals een lichte chocoladetaart en is heerlijk in combinatie met de frambozen jam.
Ingredients
Scale
- CHOCOLADE BANANENBROOD:
- 1 eetlepel lijnzaadmeel (gemalen lijnzaad)
- 3 eetlepels water
- 1 kop/ 90 gram (glutenvrije) meel zoals havermeel (geblende havermout)
- 1/3 kop / 40 gram kokosmeel
- 1/2 kop / 115 gram cacao poeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zeezout
- 3 grote rijpe bananen
- 1/2 kop / 65 gram kokos suiker
- ½ kopje / 125 gram appelpuree
- 1 theelepel vanille-extract
- 1/4 kopje / 30 gram cacao nibs
- FRAMBOZEN JAM:
- 1 eetlepel lijnzaadmeel (gemalen lijnzaad)
- 3 eetlepels water
- (bevroren) frambozen (naar smaak; ik gebruikte 230 gram)
- optioneel: zoetstof
Instructions
- CHOCOLADE BANANENBROOD:
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Plaats bakpapier in een broodvorm en zet opzij.
- Meng in een klein kommetje lijnzaadmeel en water. Zet apart voor 10 minuten.
- Meng in een middelgrote kom de havermeel, cacao poeder, kokosmeel, bakpoeder en zeezout door elkaar. Opzij zetten.
- Schil de rijpe bananen en snijd in kleine stukjes. Doe dit in een (andere) kom en stamp het tot een puree met een vork. Voeg dan de kokossuiker, het lijnzaadmengsel, de appelpuree en vanille-extract toe. Roer tot een gladde massa.
- Voeg dan de droge ingrediënten aan de natte ingrediënten toe en combineer alles voorzichtig. Roer nu ook de cacao nibs erdoor heen.
- Giet het beslag in de voorbereide bakvorm. Strooi een halve eetlepel cacao nibs en een halve eetlepel kokossuiker over het brood (optioneel).
- Bak gedurende 30 minuten, of totdat een tandenstoker uit het midden van de brood er weer schoon en droog uitkomt (zonder kleverige beslag op de tandenstoker).
- Haal het brood uit de oven en zet het op een rooster om af te laten koelen. Met een mes snijd je rond de randen van het brood en haal je dan voorzichtig de brood uit de bakvorm. Laat het brood afkoelen op het afkoelrooster/rekje. Snijd in plakjes en serveer.
- FRAMBOZENJAM:
- Meng de gemalen lijnzaad met water en zet gedurende 10 minuten opzij. Voeg (bevroren) frambozen toe en mix tot je een dikke consistentie hebt zoals puree/jam.
Notes
The bread will keep on the counter, wrapped for up to 4 days. This bread also freezes well. To freeze, cool the bread completely. Freeze for up to 1 month. Defrost before slicing.