Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Vegan Almond Vanilla Chocolate bar stacked on brown backdrop

Amandel Vanille Chocolade Reep

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 50 mins
  • Total Time: 55 mins
  • Yield: 1 reep 1x
  • Category: snack, zoet, zuivelvrij, vegan, dessert, toetje
  • Cuisine: vegan, zuivelvrij, plantaardig, glutenvrij

Description

Makkelijke, 5-ingrediënten Amandel Vanille Chocolade Reep gemaakt met vanille en amandel schaafjes en gezoet met dadels. Veganistisch, glutenvrij en lekker.


Ingredients

Scale
  • 2 eetlepels kokosboter
  • 2 dadels en 5 eetlepels water om de dadels te mengen (je kunt ook een andere zoetstof gebruiken die je lekker vindt)
  • 2 eetlepels cacao poeder
  • 1 theelepel vanille-extract of een theelepel vanillepoeder
  • 1 eetlepel blanke amandel schaafjes

Instructions

  1. Op je fornuis smelt je de kokosboter in een kom over een klein pannetje met een beetje water. Je kunt ook een magnetron gebruiken om de kokosboter te laten smelten tot een vloeistof.
  2. Zodra het gesmolten is, verwijder je de kokosboter van de hitte en voeg de cacao poeder toe. Hoe meer cacao poeder je gebruikt, hoe bitterder de chocolade zal zijn. Meng alles goed.
  3. Ondertussen maak je de dadel stroop. Blend in een blender of met een staafmixer de twee dadels en water tot je een siroop hebt. Voeg dit toe aan je chocolade mix en roer alles door elkaar.
  4. Je kunt ook een andere zoetstof gebruiken, zoals kokossuiker of ahornsiroop of je kunt meer dadels gebruiken als je dat wilt.
  5. Wanneer het mengsel volledig gecombineerd is, voeg de vanille-extract en amandelen schaafjes toe. Roer om te combineren.
  6. Proef en pas de zoetheid aan als je wilt.
  7. Plaats op een schaaltje een stukje bakpapier en giet de chocolade daarop of giet het in een ijsblokjes houder (als je liever chocoladeblokjes hebt in plaats van een reep).
  8. Besprenkel de reep met meer amandel schaafjes.
  9. Plaats in de vriezer voor 30 minuten tot een uur.
  10. Eenmaal helemaal stevig, breek in stukken. Serveer op kamertemperatuur. Bewaar voor 2 tot 3 weken in de koelkast of voor 2 maanden in de vriezer.