Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Vegan Potato Lentil Stew

De Beste Aardappel Linzen Stoofpot

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 40 mins
  • Total Time: 50 mins
  • Yield: 5-6 1x
  • Category: stoofpot, soep, starter, lunch, dinner
  • Cuisine: vegan, plantaardig, glutenvrij, vegetarisch

Description

Dit aardappel linzen stoofpot recept is absoluut mijn favoriete stoofpot (of dikke soep) op het moment. Het is heerlijk dik, vullend, zoet en stevig. Alles wat we in de koude winter maanden nodig hebben.


Ingredients

Scale
  • 1 grote ui, in blokjes gesneden
  • 1,5 liter water
  • 1 eetl. rode wijnazijn
  • 1 eetl. balsamico naar keuze
  • 3 middelgrote aardappelen, in blokjes gesneden
  • 1 kop / 170 gr groene Franse linzen
  • 400 gram gehakte tomaten in sap, liefst in BPA vrij blikje
  • 2 grote wortels, gehalveerd en in plakjes gesneden
  • 1 kop / 200 ml havermelk, ongezoet
  • 1 eetlepel laag in zout sojasaus of tamari
  • 1.5 eetlepels groenten bouillon (zoutarm)
  • 1.5 kop / 180 gr (bevroren) groene erwten
  • ½ tl gemalen verse zwarte peper

Instructions

  1. Voeg in een grote pan de ui toe en laat het op hoog vuur warm worden. Voeg de balsamico toe en laat het ongeveer 30 seconden sudderen. Het kan nu snel verbranden. Voeg dus een scheut water toe en laat het sudderen.
  2. Snijd ondertussen de aardappelen en wortels in kleine stukjes. Voeg dat toe aan de pan. Voeg iets meer water toe. Spoel de linzen af. Je kunt andere linzen gebruiken, maar geloof me als ik zeg dat de Franse groene linzen de beste optie zijn voor dit recept. Spoel de linzen af en voeg ze samen met de rest van het water toe aan de pan.
  3. Voeg alle andere ingrediënten toe: havermelk, rode wijnazijn, groene erwten, bouillon, tomaten, sojasaus en zwarte peper. Verlaag de hitte.
  4. Roer goed tot alles gecombineerd is. Laat ongeveer 40 minuten op middelhoog vuur sudderen of tot de aardappelen zacht zijn.
  5. Serveer met verse peterselie.