Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Quinoa Rice Pasta Salad with Roasted Corn and Cami Camu dressing

Quinoa rijst pasta salade met geroosterde maïs en Cami Camu dressing

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 10 mins
  • Total Time: 20 mins
  • Yield: 2 1x
  • Category: salade, zomer, starter, bijgerecht
  • Cuisine: plantaardig, vegan, zuivelvrij

Description

Deze quinoa rijst pasta salade met geroosterde maïs is de perfecte zomerse salade. Het is ook een heerlijke BBQ-salade.


Ingredients

Scale
  • SALADE:
  • 2 kopjes/ 200 gram quinoa rijst pasta
  • 1 rode paprika, medium, in blokjes gesneden
  • 1 kleine rode ui, fijn gesneden
  • 3 stengels bleekselderij, dun gesneden
  • 1/2 kopje / 2 eetlepels dille, grof gehakt
  • 1 maïskolf, geroosterd
  • 2 eetlepels olijf olie (optioneel)
  • sap van 1 citroen
  • zout & peper naar smaak
  • DRESSING:
  • 4 eetlepels water
  • 12 eetlepels ahorn siroop of dadel siroop
  • 2 eetlepels appel azijn
  • 1 theelepel Camu Camu poeder
  • 2 eetlepels verse gemalen kruiden naar smaak
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • klein snufje zout

Instructions

  1. SALADE:
  2. Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Laat de quinoa rijst pasta koken tot het zacht is, ongeveer 10-15 minuten. Laat de pasta uitlekken en plaats in een grote kom.
  3. Kook ondertussen de mais kort in kokend water (ongeveer 5 minuten) en plaats dan in een voorverwarmde oven op 170 graden tot knapperig (ongeveer 10 minuten).
  4. Voeg de paprika, ui, bleekselderij en dille toe aan de kom. Breng de salade op smaak met citroensap, zout en peper en meng om te combineren. Wanneer de maïs klaar is, snijd de korrels van de kolf en strooi over de salade.
  5. DRESSING:
  6. Meng alle ingrediënten in een kommetje of in een glazen potje met deksel. Goed schudden.
  7. Giet de dressing over de salade, en roer alles om goed te combineren. Serveer de salade onmiddellijk om de crunch van de groenten en de versheid van de pasta te behouden.