Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Summer Slaw Salad with Peaches with Creamy Baobab Dressing

Zomer koolsla met perziken en romige baobab dressing

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Total Time: 15 mins
  • Yield: 1-2 1x
  • Category: salade, zomer, starter, bijgerecht
  • Cuisine: plantaardig, vegan, zuivelvrij, vegan

Description

De dressing, zaden en vruchten maken deze koolsla een verfrissende zomerse traktatie.


Ingredients

Scale
  • SALADE:
  • 4 handjes fijn gesneden kool {ik gebruikte paarse kool, maar een mix van paars en groen is ook heerlijk}
  • 1 perzik of nectarine, dun gesneden
  • 1/2 kop / 2-3 eetlepels verse fijn gesneden peterselie
  • 1/2 kop / 50 gram lente-uitjes, fijn gesneden {optioneel}
  • 3 eetlepels rauwe appel azijn
  • gemalen zwarte peper naar smaak
  • 1/2 kopje / 55 gram zonnebloemzaden
  • 2 eetlepels hennepzaden om te bestrooien
  • DRESSING:
  • 1/4 kop / 60 gram cashewboter (of tahin)
  • 1/4 kop / 60 gram coconut aminos
  • 1 theelepel Baobab poeder
  • 1/2 theelepel gemalen knoflook
  • 1/2 theelepel gemalen gember

Instructions

  1. SALADE:
  2. Combineer alle ingrediënten {behalve de zonnebloempitten en hennepzaden} in een grote mengkom. Meng goed door. Bestrooi met zonnebloempitten en hennepzaden.
  3. DRESSING:
  4. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine of blender.
  5. Sprenkel over de salade.