Description
De dressing, zaden en vruchten maken deze koolsla een verfrissende zomerse traktatie.
Ingredients
Scale
- SALADE:
- 4 handjes fijn gesneden kool {ik gebruikte paarse kool, maar een mix van paars en groen is ook heerlijk}
- 1 perzik of nectarine, dun gesneden
- 1/2 kop / 2-3 eetlepels verse fijn gesneden peterselie
- 1/2 kop / 50 gram lente-uitjes, fijn gesneden {optioneel}
- 3 eetlepels rauwe appel azijn
- gemalen zwarte peper naar smaak
- 1/2 kopje / 55 gram zonnebloemzaden
- 2 eetlepels hennepzaden om te bestrooien
- DRESSING:
- 1/4 kop / 60 gram cashewboter (of tahin)
- 1/4 kop / 60 gram coconut aminos
- 1 theelepel Baobab poeder
- 1/2 theelepel gemalen knoflook
- 1/2 theelepel gemalen gember
Instructions
- SALADE:
- Combineer alle ingrediënten {behalve de zonnebloempitten en hennepzaden} in een grote mengkom. Meng goed door. Bestrooi met zonnebloempitten en hennepzaden.
- DRESSING:
- Meng alle ingrediënten in een keukenmachine of blender.
- Sprenkel over de salade.