Your cart

+Recepten Ontbijt & Brunch Smoothies, Juices & Drinks

Zwarte bessen smoothie

Ga naar recept
Blackcurrant smoothie bowl

De beste recepten die ik maak zijn de recepten wanneer ik vol inspiratie terugkom van een reis of wanneer ik een willekeurig aantal producten in mijn koelkast heb die ik probeer te combineren. Het is altijd zo leuk om te experimenteren. Deze geweldige zwarte bessen smoothie is daar een voorbeeld van. Ik eet zwarte bessen veel te weinig en toen ik ze in mijn koelkast ”vond” voelde ik gelijk een sprankje inspiratie. Deze bessen zijn zo heerlijk en ook nog eens gezond. Ik wist direct dat deze smoothie een succes zou worden voordat ik zelfs de bessen in mijn blender liet vallen. Ben je klaar voor een heerlijke bessen smoothie?

Hoe gezond zijn zwarte bessen?

Eén ding is zeker, de zwarte bes is gezond. Als je dacht dat blauwe bessen vol zitten met antioxidanten, dan zal de zwarte bes je ook aangenaam verrassen. Maar ze bevatten bijvoorbeeld ook 150 mg vitamine C (per 100 gram). Heerlijk voor de huid en ook goed om ons lijf gezond te houden.

Antioxidanten
Zwarte bessen staan bekend om hun hoge hoeveelheid antioxidanten.

Vitamine B
Verse zwarte bessen bevatten ook (kleine hoeveelheden) aan essentiële vitamines zoals vitamine B2, vitamine B6 en vitamine B1.

Magnesium en calcium
Wist je dat je ook magnesium en calcium met deze besjes binnen krijgt?

Dit is echt een heerlijke smoothie! Als je deze smoothie gaat proberen, zou ik dat heel graag willen weten! Laat het me weten in een reactie hieronder, beoordeel het recept of tag je foto #thegreencreator op Instagram.

Zwarte bessen smoothie bowl
 
Een heerlijke zoete smoothie vol met vitamine C en anti-oxidanten. Een perfecte start van de dag.
Author:
Recipe type: smoothie
Cuisine: vegan, plantaardig, vegetarisch, gezond
Ingredients
 • 2 bevroren bananen
 • een goede handvol verse zwarte bessen
 • een lepel amandelen (liefst in water geweekte amandelen)
 • een beetje ongezoete amandelmelk, net genoeg om de blender een handje te helpen
 • twee dadels (optioneel)
Instructions
 1. Combineer alle ingrediënten in de blender en mix tot je een gladde massa hebt. Gebruik als topping zwarte bessen en geschaafde amandelen.
Nutrition Information
Serving size: 1

photos and text by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  Rate this recipe:  

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  chickpeas salad
  Radijs salade

  Zomer en zon doen me denken aan een frisse salade met knapperige radijsjes. Radijsjes geven een salade namelijk direct veel...

  Sluiten