Zoete Grapefruit Smoothie

Als je net hebt besloten om aan de slag te gaan met smoothies en je bent op zoek naar een zoet en makkelijk recept, dan is deze grapefruit smoothie iets voor jou. Maar ook als je geen beginner bent en gewoon niet kunt wachten om te nippen aan een super zoete grapefruit smoothie op een warme dag, dan is het ook zeker de moeite waard om deze zoete grapefruit smoothie te maken.

De laatste tijd merkte ik dat ik mijn citroenwater in de ochtend met een citruspers maakte. Aangezien ik een echte grapefruit freak ben is het wel zo handig om gelijk ook wat grapefruit sap te maken als ik toch bezig ben. Op de een of andere manier creëerde ik uiteindelijk deze zoete grapefruit smoothie. Zo lekker! Ik drink deze heerlijke grapefruit smoothie nu iedere ochtend.

grapefruitsmoothie

Het enige wat je hoeft te doen is de sap te maken en dit in de blender te mixen met slechts een paar andere ingrediënten. 

Voor de sap heb je nodig:

  • Twee tot drie grapefruits
  • Een sinaasappel (optioneel)

In de blender voeg je tevens toe:

  • Twee rijpe bananen
  • Een klein handje koriander (meer over kruiden smoothies lees je hier)
  • Optioneel kun je een avocado toevoegen en een theelepel bijenpollen (niet vegan).
Ik gebruikte ook een avocado om de smootie bijna perfect te maken. Een avocado bevat zoveel goedheid, dat het elke smoothie direct rijker maakt. Een avocado is ook de beste manier om een smoothie romiger te maken.

Blend alles in je blender en voeg wat ijsblokjes toe als je dat lekker vindt. Ik weet zeker dat je na een glas meer zult willen.

Wist je dat…

Grapefruits een heerlijk alternatief zijn als je sinaasappels te zoet vindt? Ze bevatten ook vitamine A en C. .

Als je medicijnen slikt is het verstandig eerst contact op te nemen met je (huis)arts voordat je grapefruit juice drinkt.

grapefruit smoothie

photos by the green creator (c) (copyright)

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.