Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pumpkin Puree in a white bowl on a blue backdrop

Zelf Pompoenpuree Maken

  • Author: Bianca
  • Prep Time: 10
  • Cook Time: 50
  • Total Time: 1 hour
  • Yield: 4-5 kopjes pompoenpuree

Description

Vers is altijd veel beter dan uit een blik, vind je niet? Kun je eigenlijk wel pompoenpuree in de winkel in Nederland vinden? Herfst is een heerlijke tijd om thuis je eigen pompoenpuree te maken. Dit recept is super makkelijk (ik gebruik zelfs geen keukenmachine), je huis zal geweldig ruiken, de smaak is zoveel beter dan de ingeblikte versie en je kunt het voor later bewaren voor al je favoriete pompoenrecepten.


Ingredients

  • 2 kleine pompoenen
  • optioneel: (Keltisch) zeezout

Instructions

Verwarm de oven voor op 200 ° C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Spoel de pompoen af en droog het. Snijd de pompoen van de stengel tot het einde en probeer niet door de stengel te snijden, omdat het te hard is om door te snijden.

Beweeg je mes door de pompoen heen. Trek vervolgens de pompoen van elkaar weg. Neem je tijd wanneer je de pompoen snijdt. Je zult de pompoen waarschijnlijk niet in één keer tot op de bodem door kunnen snijden.

Wanneer het mes vast komt te zitten, beweeg het en verwijder het. Ga daarna verder. Doe dit allemaal terwijl je de pompoen draait. Wanneer je beide kanten van de pompoen hebt doorgesneden, kun je de helften uit elkaar trekken. Je zou de stengel gemakkelijk los moeten kunnen trekken.

Schraap de pompoenpitten uit de pompoen en verwijder ook de vezelige stukjes. Plaats vervolgens de helften met de open kant naar beneden op de bakplaat.

Braad in de oven totdat het vruchtvlees zacht genoeg is en je de huid kunt verwijderen. Dit duurt ongeveer 45 tot 50 minuten bij 200 ° C.

Laat de pompoen afkoelen. Schep vervolgens het zachte vruchtvlees in een kom. Gebruik een staafmixer om het zachte vruchtvlees te pureren tot het geheel glad is.

Je kunt ook een keukenmachine gebruiken. Plaats het zachte vruchtvlees in de keukenmachine en blend tot het een gladde puree is. Als je een grotere portie pompoenpuree maakt, moet je het zachte vruchtvlees misschien in meerdere porties pureren.


Notes

Je kunt pompoenpuree ongeveer 1 week in de koelkast bewaren en ongeveer 3 maanden in de vriezer.

Keywords: pompoen, pompoenpuree, herfst, herfst,

Read previous post:
vegan bali
Vegan Eet Plekjes in Ubud, Bali

Er zijn enorm veel vegan eetplekjes in Ubud. Ik vond vegan Bali de eerste dagen dan ook nogal overweldigend. Ik

Close