Yukuko Tanaka’s Anti-Verouderings Massage

Hoe meer ik lees over de Japanse eetcultuur, hoe meer ik geïnteresseerd raak. Hoewel Japans eten op zichzelf niet 100% gezond hoeft te zijn, zoals wit rijst, wit brood, veel zout, veel gepaneerde en gefrituurde voedingsmiddelen en suiker, is hun kijk op gezondheid erg inspirerend. Ik heb het over hun groene thee, Japanse water therapie, de verscheidenheid aan groenten en peulvruchten, zeewier en gefermenteerde levensmiddelen in hun dieet en hun gematigdheid in eten, hara hachi bu.

Vandaag, zal ik slechts een klein deel van de geweldige Japanse schoonheids cultuur belichten. Ik vind hun kijk en hun gewoonten als het om schoonheid gaat geweldig. Japanse vrouwen zijn tot op hoge leeftijd prachtig. Geen rimpels, glanzend haar, ze worden vaak pas later grijs, maar vooral hun huid is prachtig. Zo glad, schoon en zo gehydrateerd. Ik dacht altijd dat dit genetische aanleg was, de lagen van zonnebrand crème die ze gebruiken en de paraplu die met slechts een klein beetje zon al tevoorschijn komt om de huid te beschermen. Maar er is meer.

Laatst genoot ik van een heerlijke massage en ik gaf daarbij aan dat ik van gezichtsmassages houd. De dame vertelde me over Yukuko Tanaka’s Anti-Verouderings Massage. Deze 63 jaar oude Japanse dame ontwikkelde namelijk een serie van gezichtsmassages die je huid er veel jonger uit kunnen laten zien in slechts twee weken. Je moet dit wel elke dag doen, zonder een dag over te slaan.

Tanaka is een proces dat snel rimpels bestrijdt en de huid strak maakt. De massage stimuleert de lymfeklieren, dus het versnelt de afvoer van gifstoffen en overtollig vocht uit het gezicht. Het zal rimpels verminderen, je gezicht strakker maken, een slappe huid voorkomen en verbeteren, de grootte van poriën verkleinen, en het werkt ook goed tegen opgezwollen ogen en wallen onder de ogen.

Je kunt het doen zonder oliën of crèmes, maar als je wilt kun je olijfolie, kokosolie of amandelolie gebruiken.
 
De Tanaka massage methode werd uitgevonden door 田中 宥 久 子 (Yukuko Tanaka), een Japanse make-up artist. Ze beweert dat deze massage methode ervoor zorgt dat je gezicht er tenminste 10 jaar jonger uitziet en als je met deze massage vroeg begint, ontwikkel je niet eens rimpels en fijne lijntjes.

Hoe je deze Tanaka massage zelf kunt doen staat allemaal op YouTube.

Enkele tips

  • Deze massage methode vereist dat je druk uitoefent op je gezicht, wrijf niet in je gezicht. De druk wordt niet alleen uitgeoefend door de vingers, maar ook door de handpalm. Oefen niet te veel druk op het gezicht uit. Het moet niet al te pijnlijk zijn.
  • Je moet alle stappen langzaam afmaken en eindig elke stap met een lymfatische beweging (een beweging van de preauricula naar het sleutelbeen).
  • De beste momenten zijn ’s ochtends of’ s avonds na het reinigen van het gezicht. Onvoldoende hoeveelheid gezichtscrème kan roodheid in het gezicht veroorzaken.
  • Houd je mond dicht tijdens de massage, bijt zachtjes op de tanden.
  • Gebruik deze massage niet wanneer je ziek bent of lymphopathie hebt.

Deze Japanse methode fascineert me enorm, maar eigenlijk ben ik ook niet erg verbaasd dat zoveel vrouwen resultaat zien. Massages zijn nu eenmaal erg effectief en kunnen een enorme impact op ons lichaam hebben.

Ik zou graag willen weten of je zelf ervaring hebt met gezichtsmassages. Zou jij de Tanaka massage proberen?

 

photo credit: YouTube screenshot

 

4 gedachten over “Yukuko Tanaka’s Anti-Verouderings Massage”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.