Your cart

+Recepten Smoothies, Juices & Drinks

”Wonder Groene Sap” met de SuperJuicer + slowjuicer WINACTIE

''Wonder Groene Sap'' met de Super Juicer + slowjuicer WINACTIE

Ik kreeg laatst de opmerking te horen, dat groene sappen dikmakend zijn en teveel suiker bevatten die ook nog eens snel worden opgenomen in ons lichaam, omdat er geen vezels meer in een sap zitten. Oh my! Ik hoop dat er ooit een dag komt dat we allemaal weten wat de kracht is van groene sappen. Bovenstaande is gewoon niet zomaar te stellen. Vandaag ga ik met de ”Wonder Groene Sap’’ met de SuperJuicer laten zien hoe leuk, lekker en gezond groene sappen zijn.

Als je graag een groene sap wilt maken, maar je krijgt het gewoon niet weg dan kan dit aan twee dingen liggen. Je bent geen groene sappen gewend en eet wellicht nog iets teveel bewerkt (suikerrijke) voeding of je maakt je sappen veel te bitter. Fruit is dan de oplossing. Helaas wordt er vaak gezegd dat dit pure vloeibare calorieën zijn die een gezond dieet en een slanke taille in de weg staan.

4 redenen waarom dat niet waar is

 1. De GI van fruit zegt niets over de GL
 2. Je kunt een sap groen(er) maken als je je bloedsuiker niet wilt beïnvloeden of als je (chronisch) ziek bent, kies dan voor de Granny Smith appel, bessen, peren, grapefruit, citroenen, limoenen, een stukje gember voor een kick of een kiwi. Of neem je sap met een handje noten of een avocado om de absorptie van fruitsuikers minder snel te laten gaan.
 3. Als er een keukenapparaat is dat eigenlijk alleen gericht is op groente dan is het wel een juicer. Een goede sap (en smoothie) bevat met name groene (blad) groenten en een beetje fruit om het lekker te maken. Als je dagelijks alleen fruitsappen drinkt in grote hoeveelheden, dan is dat niet gezond. Nog steeds gezonder dan een Oreo koekje, maar niet ”the way to go”.
 4. Sappen maken je dik? Het gaat om de kwaliteit van onze voeding. Een sap met 150 calorieën zal honderden malen meer voedingswaarden bevatten dan een commercieel koekje van 150 calorieën. Hoe meer vitaminen, mineralen we binnen krijgen, hoe scherper, energieker en minder vatbaar we worden voor trek in geraffineerde suikers. Calorieën tellen en dat als argument gebruiken, is te kort door de bocht.

Dit lijkt me genoeg informatie voor nu, laten we snel deze ‘’Wonder Groene Sap’’ eens proberen met de SuperJuicer slowjuicer.

''Wonder Groene Sap'' met de Super Juicer + slowjuicer WINACTIE De SuperJuicer?

Als je denkt dat er maar een bepaald aantal merken zijn van (slow)juicers, dan heb je het mis. Er komen continu nieuwe apparaten op de markt. De SuperJuicer slowjuicer trok mijn aandacht vanwege het compacte strakke design, maar met name vanwege de prijs….Deze is vriendelijk, zeer vriendelijk. En als dat zelfs te duur is dan kun je een zeefje weglaten en dan krijg je de slowjuicer nog goedkoper! Ha! Waarom iets aanschaffen dat je niet gaat gebruiken, toch? Kies dus uit verschillende pakketsamenstellingen, om zelf de prijs te bepalen. Ik heb de SuperJuicer slowjuicer voor je getest, want zeg nu zelf hoe leuk is het om dit cadeau te geven/krijgen en ook nog wat centjes voor bio producten over te houden?

''Wonder Groene Sap'' met de Super Juicer + slowjuicer WINACTIE ‘’Wonder Groene Sap’’

Dit is geen sapje voor de beginneling en natuurlijk bevatten (mijn) sapjes niet al teveel (of geen) fruit. Ik raad je aan om een extra citroen/limoen toe te voegen als je denkt dat het te groen voor je is, het zal de geweldige werking van deze sap niet in de weg staan. Dit sapje zit vol met enzymen, vitaminen, mineralen, chlorofyl en aminozuren die je lichaam snel kan opnemen. En de gember en geelwortel maken het een waar wonder sapje.

''Wonder Groene Sap'' met de Super Juicer + slowjuicer WINACTIE

Print
''Wonder Groene Sap'' met de Super Juicer + slowjuicer WINACTIE

”Wonder Groene Sap”

 • Author: The Green Creator
 • Yield: 1 1x
 • Category: juice, sap, drink
 • Cuisine: vegan, plantaardig, rauw, gezond, snel, drankje, sapje

Description

Een heerlijk groen en krachtig sapje met boerenkool, kiemen, gember en geelwortel.


Scale

Ingredients

 • 1 komkommer
 • 4 stengels bleekselderij of broccoli stem
 • 1 peer
 • 12 cm broccoli stengel
 • 1 grote handvol boerenkool
 • stukje gember
 • stukje kurkuma
 • 1 limoen
 • optioneel: 1 handvol kiemengroenten of 1 theelepel tarwegraspoeder

Instructions

 1. Was en snij alles in stukjes zodat het door de slowjuicer past. Eindig met een wat hardere stuk groente zoals de broccoli, of een stukje citroen zodat alle boerenkool stukjes mooi door de juicer kunnen gaan.

Hoe deed de SuperJuicer Slowjuicer het?

 • De SuperJuicer slowjuicer heeft alle knopjes en functies die een goede slowjuicer moet hebben, zoals een stop knop voor als je groente vast zit en (genoeg) goede zeven.
 • De pulp is niet al te droog. De horizontale slowjuicers produceren (met name voor tarwegras) echt de meest droge pulp. Mocht je denken dat je pulp nog te nat is en vind je dat zonde van je producten, dan haal ik de pulp gewoon nog eens door de slow juicer. Zo simpel is dat.
 • De SuperJuicer slowjuicer is makkelijk schoon te maken en kan tot op een bepaald aantal graden zelfs in de vaatwasser (!). Wat ik overigens niet ga uitproberen voor je.
 • De SuperJuicer slowjuicer kan alles. Notenmelk maken, sappen persen (ook tarwegras), kruiden zoals munt, maar ook kan het soepen, babyhapjes, smoothies en ijs maken.
 • De SuperJuicer slowjuicer is langzaam (60 toeren per minuut) dus er vindt weinig oxidatie plaats, oftewel je kunt de sap prima in de koeling bewaren voor de volgende dag. Als echte health nerd heb ik de specificaties erbij gepakt en de SuperJuicer slowjuicer is iets stiller en zelfs iets langzamer dan mijn andere slowjuicers.

''Wonder Groene Sap'' met de Super Juicer + slowjuicer WINACTIE

''Wonder Groene Sap'' met de Super Juicer + slowjuicer WINACTIE Naar mijn mening is deze slowjuicer geslaagd, met een zeer vriendelijke prijs! Ik weet natuurlijk niet hoe dit apparaat het over 6 jaar doet, maar dat weet ik eerlijk gezegd ook nog niet van mijn duurdere slowjuicers. Ik denk dat velen blij zullen zijn met de SuperJuicer SlowJuicer.

Hebben, hebben, hebben?

Woorden en plaatjes kunnen natuurlijk alles hebben, maar de juicer echt in jouw keuken, dat is natuurlijk ideaal en het begin naar een gezonder leven. Ja mensen, ik mag een SuperJuicer slowjuicer weggeven! Ik ben nu al ontzettend blij voor de winnaar/winnares!

Zo doe je mee

 1. Deel dit artikel die je op de Facebook pagina van The Green Creator kunt vinden op je eigen Facebook timeline. Deel de foto wel vanaf de Facebook pagina van The Green Creator (dus niet via via) en deel hem openbaar, anders kan ik niet zien dat je de foto hebt gedeeld.
 2. Like de facebook pagina van The Green Creator en SuperJuicer.
 3. Laat een reactie achter in de comments onder dit artikel of onder de post op Facebook. Laat daarbij het e-mailadres achter waarop ik je kan mailen als je gewonnen hebt als ik je niet via Facebook kan bereiken.

Extra kans om te winnen als je:

 1. Mij volgt op Bloglovin’, Pinterest, Instagram of Twitter;
 2. Je aanmeldt voor de nieuwsbrief.

De actie loopt van 10 december t/m 20 december 2015. Veel succes!

Deze producten worden beschikbaar gesteld door SuperJuicer. Om kans te maken op de juicer heb je een Nederlands postadres nodig.

''Wonder Groene Sap'' met de Super Juicer + slowjuicer WINACTIE

photos by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

34 Comments

 • Reply
  Chantal
  december 10, 2015 at 8:01 am

  Ik doe heel graag mee met de actie voor de superjuicer. Zit er oa door jouw blogs over na te denken hiermee te beginnen. Ook voor mijn dochtertje van bijna 1 jaar is dit een goede manier vitaminen enz binnen te krijgen. Fingers crossed?

 • Reply
  Ada
  december 10, 2015 at 8:09 am

  Ik heb nog geen slowjuicer en zou deze graag willen proberen!

 • Reply
  Debbie
  december 10, 2015 at 9:17 am

  Wauw, wat een leuke actie zeg!
  Ik gebruik sinds enkele maanden weer mijn sapcentrifuge, die ik enkele jaren geleden in een opwelling gekocht heb en die vooral jarenlang in de kast heeft gestaan :S
  Waar ik hem jaren terug gebruikte voor fruitsapjes, heb ik nu de groentesappen helemaal ontdekt. Vaak lunch ik met zo’n sapje, dat het goed voor mij is blijkt wel dat ik de enige van mijn gezin ben die nog niet ziek is geweest de afgelopen weken 😉 Lang leve de dagelijkse vitaminebommetjes!
  Ik heb dus een sapcentrifuge, maar een slowjuicer staat al een tijdje op mijn verlanglijstje. Ik heb het idee dat je dan echt veel meer goeds uit de groentes kunt halen én ik zou erg graag mijn eigen amandelmelk willen maken in plaats van dit in pakken te kopen.
  *Ik ga enorm hard duimen dus!*

 • Reply
  Judith Wijsman
  december 10, 2015 at 9:39 am

  Wauw! Mijn kids lusten zo alles! Hij staat bovenaan mijn wensenlijstje, maar ik ben nog niet jarig en de kerstman vind hem te duur….

 • Reply
  Margriet van Lochem
  december 10, 2015 at 11:34 am

  Ja! die wil ik al zo lang! ik ben met PBP bezig en ik moet nu 4 keer per week sporten. Ik ga dan vaak vanuit mijn werk, snel omkleden thuis en sporten. Eigenlijk moet ik dan nog wat eten, maar daar heb ik dan geen tijd voor. Ik moet namelijk na het sporten snel mijn kinderen ophalen. Ik merk dan tijdens het sporten dat ik te weinig heb gegeten. Het gaat dan altijd net wat minder. 🙁
  als ik deze juicer heb, kan ik zorgen dat er een lekker sapje klaar staat en die kan ik dan snel opdrinken voordat ik ga sporten!

 • Reply
  Romanya
  december 10, 2015 at 11:47 am

  Deze wil ik heel graag winnen voor mijn vriendinnetje die ivm haar gezondheid goed moet opletten wat ze eet/drinkt en hiermee perfect eens kan afwisselen en toch gezond kan blijven.

 • Reply
  Linda
  december 10, 2015 at 11:58 am

  Owh die staat heel hoog op mijn verlanglijstje?

 • Reply
  Anita H.
  december 10, 2015 at 5:40 pm

  Dit is wel echt een supergave prijs. Wat een beauty (al gaat het natuurlijk om de resultaten). Een slowjuicer staat al lange tijd op mijn verlanglijst. Prijs en plaatsgebrek hebben me tot nu toe tegengehouden. Wat dat plaatsgebrek betreft: daar vind ik wel wat op, mocht dit apparaat daadwerkelijk mijn kant uit komen.

 • Reply
  Sjoerd
  december 11, 2015 at 1:23 pm

  Doe erg graag mee! Na 2 jaar enorme stress en een zieke vriendin voor wie ik moet koken probeer ik er regelmatig wat powerfood in te gooien. Sapjes en smooties zijn een goede ontbijtvervanger als ik het qua tijd allemaal niet red ‘ ochtends maar met de blender krijg ik meer pulp ipv sap, vooral met appels, peren, bleekselderij en venkel is dit lastig en niet zo lekker. (al die harde vezels tussen je tanden. Blll)
  Deze juicer zo helemaal top zijn, scheelt tijd en zorgt er voor dat de sapjes ook echt lekker EN gezonder zijn! Pagina’s geliked en gedeeld. Zal ook nog even op je blog zelf reageren ivm bereikbaarheid
  (mail en facebook)

 • Reply
  Zoë
  december 11, 2015 at 1:40 pm

  Aah ik zou super graag willen winnen! Leuke expiremenren met sapjes en smaken 🙂

 • Reply
  Eva Narcisz
  december 11, 2015 at 4:35 pm

  Wat een mooi apparaat! Het lijkt me zo geweldig om zelf een slowjuicer te hebben! Ik ben enorm fan van verse sapjes, je kan zoveel combineren en variëren, heerlijk. Mijn favoriete sapje is de combinatie van mango, sinaasappel, peer, en verse muntblaadjes. Lekker 🙂 Dit mooie apparaat zal zeker mooi staan in onze keuken ! Lijkt me heerlijk om iedereen met een lekkere ( en gezonde ) drankje te verwennen. Bedankt voor de kans .Ik volg je op bloglovin , twitter en facebook , heb deze actie gedeeld en Like de facebook pagina van The Green Creator + ik ben ingeschreven op de nieuwsbrief. Bedankt voor de kans en een mooie sfeervolle feestmaand gewenst .Een prachtige prijs voor onder de kerstboom , ik zou er enorm blij mee zijn 🙂

 • Reply
  Angele te Baerts
  december 11, 2015 at 7:07 pm

  Zou deze slowjuicer heel graag winnen; om nog gezonder te kunnen eten en leven. Heb m’n eetpatroon drastisch aangepast i.v.m. O.a. bijnieruitputting en allergieën. Deze slowjuicer zou n zeer welkome aanvulling zijn. Ben te bereiken op achtergelaten e-mail adres.

 • Reply
  Grete Karina
  december 11, 2015 at 8:33 pm

  Wat een geweldig apparaat, ik zou heel graag een slowjuicer hebben om gezonde verse sapjes te maken voor mezelf en voor de kids!
  Ik like de facebook pagina van The Green Creator en SuperJuicer en heb de winactie openbaar op FB gedeeld.
  Verder volg ik The Green Creator op Bloglovin en twitter.
  En als laatste heb ik me net voor de nieuwsbrief ingeschreven.
  Nu maar duimen…..
  Groeten, Grete Karina

 • Reply
  Lydwien
  december 12, 2015 at 12:37 pm

  Wat geweldig!
  Ik hou van gezond en biologisch eten en maak graag sapjes en smoothies in de blender…. Echter ik mis een slowjuicer om nog beter en gezonder te kunnen genieten van mijn sapjes. Ook de pulp is nog een uitdaging om mee aan de slag te gaan!
  Je raadt het al, deze slowjuicer staat bovenaan mijn verlanglijstje!
  Ik doe graag mee, want wat zou het geweldig zijn om deze SuperJuicer te winnen!
  Natuurlijk volg ik je op de diverse mediakanalem. 🙂

 • Reply
  Anouk
  december 12, 2015 at 1:31 pm

  Jouw verhaal bevestigt weer, dat een slowjuicer een apparaat is dat niet mag ontbreken in mijn keuken. Op evenementen heb ik al vaker gebruik van mogen maken een slowjuicer, maar helaas heb ik hem nog niet in mijn keuken mogen verwelkomen. Als student heb ik er simpelweg het geld nog niet voor, en daarom lijkt me geweldig om een slowjuicer te winnen, zodat ik eindelijk kan slowjuicen in mijn eigen keuken. Hallo verse notenmelk, sapjes, smoothies en soepen!

 • Reply
  Chanoe
  december 12, 2015 at 5:04 pm

  Aaah wauww, deze zou ik super graag willen winnen! Prachtig kerstcadeautje!

 • Reply
  Tasja
  december 12, 2015 at 7:16 pm

  Wat een leuk artikel. Leuk om je conclusie zo te lezen na het gebruik. Dat geeft al een goed beeld over het apparaat.
  Ik hoor altijd zulke goede dingen over slowjuicers en ik vind de sapjes ook echt lekker. Meestal koop ik zulke sapjes alleen maar in de supermarkt. Maar zelf maken is natuurlijk veel beter en gezonder. Dus ik waag graag een kansje! Ik heb alle stappen gevolgd, dus ik wacht in spanning af.

 • Reply
  B.Oord
  december 16, 2015 at 8:31 am

  Zou het graag eens willen proberen.

 • Reply
  Iris
  december 16, 2015 at 9:57 am

  Hm, soms is het zorgwekkend hoe mensen er bepaalde overtuigingen op nahouden :/ Groenten en fruit zijn je beste vrienden: lekker, het hoogste in voedingswaarde en als je er veel van eet merk je gewoon dat je huid en haar beginnen te stralen. Maar dat hoef ik jou niet te vertellen;)
  Hoe dan ook, ik vind het super leuk dat ik op je blog gestuit ben vanwege deze winactie en blijf je volgen!
  Die slowjuicer is uiteraard ook welkom op mijn aanrecht!
  Liefs,
  Iris

  • Reply
   Bianca
   december 16, 2015 at 10:29 am

   Hi Iris, inderdaad! Ik hoop dat de knop bij velen snel omgaat 🙂 Dank je wel, wat leuk! En welkom! Succes met de winactie! Liefs! Bianca

 • Reply
  Linda Smeets
  december 16, 2015 at 5:07 pm

  Way een enorm handig apparaat! In no time een lekker en gezond sapje op tafel getoverd voor on zelf en de kindjes. Ideaal! ?
  Kortom, ik doe graag mee!

 • Reply
  Madelon
  december 16, 2015 at 7:37 pm

  Ooh die zou ik heel graag willen winnen voor mij en mijn zoontje. We zijn gek op verse sapjes, een slowjuicer staat al erg lang op mijn verlanglijstje.

 • Reply
  Elisa
  december 17, 2015 at 7:12 am

  Heb zelf een simpele blender waAr ik groene smoothies mee maak. Deze is toe aan vervaging. Zou graag de Superjuicer willen winnen om lekkere green juice te maken met inspiratie van jou recepten op The green creator site. New year new good green start Every day?

 • Reply
  Karin
  december 17, 2015 at 7:26 am

  Ook ik heb me dus jarenlang wijs laten maken dat groene sapjes niet zo gezond zouden zijn en drink dus tot nu toe alleen smoothies. Dank je wel voor je info, in ben om!

 • Reply
  Amy
  december 17, 2015 at 8:01 am

  Jaaaa dese zou ik graag willen winnen♡ zo kan ik lekkere sapjes maken voor mij en mijn zoontje van 2. En als ik zet drink word mijn borstvoeding voor mijn 5 maanden oude zoontje nog gezonder. Zelf kan ik ook wel wat meer vitamines gebruiken als werkende mama van 2 schatjes die allebei borstvoeding krijgen maar mama wakker houden snachts!

 • Reply
  Johanna
  december 17, 2015 at 8:51 am

  Jaa super graag!!

 • Reply
  Ilona
  december 17, 2015 at 9:17 am

  Halloooo
  Gedeeld en geliked en hier geantw en alles hihi ?
  Mag ik nu winne winne winne?? Hahaha ?

 • Reply
  Cathy
  december 17, 2015 at 10:19 am

  Altijd leuk om jouw artikels te lezen! Daar heb ik al vaak wat aan gehad ?
  Als ik win dan geef ik hem aan mijn ouders, zou ze hier graag met de kerst mee verrassen!
  Na de hartinfarct van mijn vader moet hij nu meer op zijn voeding letten en hij is gek op de sapjes vd slowjuicer als hij die van mij krijgt. Helaas zijn de apparaten prijzig en kan hij hem zelf nog niet aanschaffen, hopelijk kan ik ze ermee verrassen☺️

 • Reply
  Bo Van Genechten
  december 17, 2015 at 10:42 am

  Wauw, hoe groot kan toeval zijn! Ik ben ontzettend aan het twijfelen tussen een blender en slowjuicer. Maar dit artikel heeft me overtuigd! Ik wil graag leren ontbijten en heb de tip gekregen dat dit goed lukt om dit met sapjes te doen. Zo kan ik helemaal herstellen van mijn anorexia-periode hoop ik.

  Dit zou echt een te gek kerstcadeau zijn! Moest het zijn, stuur ik jullie persoonlijk een zelfgemaakt vreugdedansje toe!!!!!
  Please… thumbs up…………. Merry X-mas!!!

 • Reply
  Marie Floor
  december 19, 2015 at 3:03 pm

  Ahhh wat gaaf. En wat een prachtige foto’s heb je er van gemaakt zeg. Dan krijg je toch meteen zin in zo’n lekker gezond sapje? Deze Juicer staat echt al maanden op mijn wishlist. Fruit eten schiet er vaak bij in, dus dit zou voor mij de ideale manier zijn om toch de juiste hoeveelheid vitamines binnen te krijgen! En dan kan ik mijn BFF verrassen met een paar lekker zelfgemaakte sapjes!
  Hopelijk kan ik nog mee doen!(:
  Mijn emailadres is: [email protected]

 • Reply
  Jinte Nijveld
  december 19, 2015 at 3:13 pm

  Ik ben gek op het maken van smoothies met mijn blender. Ik gooi er echt álles in, ook al smaakt het dan niet altijd even lekker meer.. haha
  Ik ben verder thuis vaak bezig met het maken van gezond eten. Ik maak gezonde pannenkoeken, verse smoothies met alles erop en eraan. Maar juicen, dat wil niet echt zonder expensive juicer. Zelfs na al die tijd gezond en clean eten, maar ook het leren en lezen over voeding hebben mijn moeder en ik nog niet de stap kunnen zetten om zo’n juicer aan te schaffen. Hoewel iedereen vertelt hoe handig en gezond zo’n juicer is! Nét even een stapje verder dan het blenden. We hebben wel al 2 juice boekjes thuis, maar ja daar heb je niets aan zonder juicer. Ik las laatst ook ergens dat je van de pulp ook weer dingen kan maken zoals pulpburgertjes, echt super handig en je gooit niets weg! Als ik de slowjuicer zou winnen weet ik zeker dat ik niet meer uit de keuken weg te halen ben, ik ben nu al zo enthousiast en zo benieuwd wie uiteindelijk gebruik mag maken van dit geweldige apparaat. Fijne kerstdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar. Ohja en ik volg je ook op bloglovin’ en intagram.
  Liefs Jinte

  Email: [email protected]

 • Reply
  Tessa. Lexmond
  januari 5, 2016 at 10:28 am

  Ik zou heel graag willen winnen heb een juicer van Philips. Maar perst alles door een zeef . Geprobeerd het recept van hierboven te maken maar gaat dus helaas niet blijft bijna niks van over . . Wil 2016 echt gezonder leven en ook daarbij 15 kilo afvallen . Superjuicer zou een super kado zijn ?

 • Reply
  Dominique
  oktober 20, 2016 at 8:21 pm

  Ik vond de documantaire Fat, sick and nearly dead helemaal te gek. Ik heb gelijk een slowjuicer in huis gehaald.
  En een boek over groene sapjes kan natuurlijk niet ontbreken.
  125 groene smoothies:
  https://www.10-kilo-afvallen.nl/fat-sick-and-nearly-dead/

  • Reply
   Bianca
   oktober 21, 2016 at 12:32 pm

   Wat goed! Ja, dat is een goede docu! Erg inspirerend! 🙂
   Liefs,
   Bianca

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
water
Wat gebeurt er met je lichaam zonder voldoende water?

We weten allemaal dat we genoeg water moeten drinken, maar wat gebeurt er nu eigenlijk met je lichaam als je...

Sluiten