Your cart

+Recepten Smoothies, Juices & Drinks

”Wonder Groene Sap” met de SuperJuicer + slowjuicer WINACTIE

''Wonder Groene Sap'' met de Super Juicer + slowjuicer WINACTIE

Ik kreeg laatst de opmerking te horen, dat groene sappen dikmakend zijn en teveel suiker bevatten die ook nog eens snel worden opgenomen in ons lichaam, omdat er geen vezels meer in een sap zitten. Oh my! Ik hoop dat er ooit een dag komt dat we allemaal weten wat de kracht is van groene sappen. Bovenstaande is gewoon niet zomaar te stellen. Vandaag ga ik met de ”Wonder Groene Sap’’ met de SuperJuicer laten zien hoe leuk, lekker en gezond groene sappen zijn.

Als je graag een groene sap wilt maken, maar je krijgt het gewoon niet weg dan kan dit aan twee dingen liggen. Je bent geen groene sappen gewend en eet wellicht nog iets teveel bewerkt (suikerrijke) voeding of je maakt je sappen veel te bitter. Fruit is dan de oplossing. Helaas wordt er vaak gezegd dat dit pure vloeibare calorieën zijn die een gezond dieet en een slanke taille in de weg staan.

4 redenen waarom dat niet waar is

 1. De GI van fruit zegt niets over de GL
 2. Je kunt een sap groen(er) maken als je je bloedsuiker niet wilt beïnvloeden of als je (chronisch) ziek bent, kies dan voor de Granny Smith appel, bessen, peren, grapefruit, citroenen, limoenen, een stukje gember voor een kick of een kiwi. Of neem je sap met een handje noten of een avocado om de absorptie van fruitsuikers minder snel te laten gaan.
 3. Als er een keukenapparaat is dat eigenlijk alleen gericht is op groente dan is het wel een juicer. Een goede sap (en smoothie) bevat met name groene (blad) groenten en een beetje fruit om het lekker te maken. Als je dagelijks alleen fruitsappen drinkt in grote hoeveelheden, dan is dat niet gezond. Nog steeds gezonder dan een Oreo koekje, maar niet ”the way to go”.
 4. Sappen maken je dik? Het gaat om de kwaliteit van onze voeding. Een sap met 150 calorieën zal honderden malen meer voedingswaarden bevatten dan een commercieel koekje van 150 calorieën. Hoe meer vitaminen, mineralen we binnen krijgen, hoe scherper, energieker en minder vatbaar we worden voor trek in geraffineerde suikers. Calorieën tellen en dat als argument gebruiken, is te kort door de bocht.

Dit lijkt me genoeg informatie voor nu, laten we snel deze ‘’Wonder Groene Sap’’ eens proberen met de SuperJuicer slowjuicer.

''Wonder Groene Sap'' met de Super Juicer + slowjuicer WINACTIE De SuperJuicer?

Als je denkt dat er maar een bepaald aantal merken zijn van (slow)juicers, dan heb je het mis. Er komen continu nieuwe apparaten op de markt. De SuperJuicer slowjuicer trok mijn aandacht vanwege het compacte strakke design, maar met name vanwege de prijs….Deze is vriendelijk, zeer vriendelijk. En als dat zelfs te duur is dan kun je een zeefje weglaten en dan krijg je de slowjuicer nog goedkoper! Ha! Waarom iets aanschaffen dat je niet gaat gebruiken, toch? Kies dus uit verschillende pakketsamenstellingen, om zelf de prijs te bepalen. Ik heb de SuperJuicer slowjuicer voor je getest, want zeg nu zelf hoe leuk is het om dit cadeau te geven/krijgen en ook nog wat centjes voor bio producten over te houden?

''Wonder Groene Sap'' met de Super Juicer + slowjuicer WINACTIE ‘’Wonder Groene Sap’’

Dit is geen sapje voor de beginneling en natuurlijk bevatten (mijn) sapjes niet al teveel (of geen) fruit. Ik raad je aan om een extra citroen/limoen toe te voegen als je denkt dat het te groen voor je is, het zal de geweldige werking van deze sap niet in de weg staan. Dit sapje zit vol met enzymen, vitaminen, mineralen, chlorofyl en aminozuren die je lichaam snel kan opnemen. En de gember en geelwortel maken het een waar wonder sapje.

''Wonder Groene Sap'' met de Super Juicer + slowjuicer WINACTIE

Print
''Wonder Groene Sap'' met de Super Juicer + slowjuicer WINACTIE

”Wonder Groene Sap”

 • Author: The Green Creator
 • Yield: 1 1x
 • Category: juice, sap, drink
 • Cuisine: vegan, plantaardig, rauw, gezond, snel, drankje, sapje

Description

Een heerlijk groen en krachtig sapje met boerenkool, kiemen, gember en geelwortel.


Scale

Ingredients

 • 1 komkommer
 • 4 stengels bleekselderij of broccoli stem
 • 1 peer
 • 12 cm broccoli stengel
 • 1 grote handvol boerenkool
 • stukje gember
 • stukje kurkuma
 • 1 limoen
 • optioneel: 1 handvol kiemengroenten of 1 theelepel tarwegraspoeder

Instructions

 1. Was en snij alles in stukjes zodat het door de slowjuicer past. Eindig met een wat hardere stuk groente zoals de broccoli, of een stukje citroen zodat alle boerenkool stukjes mooi door de juicer kunnen gaan.

Hoe deed de SuperJuicer Slowjuicer het?

 • De SuperJuicer slowjuicer heeft alle knopjes en functies die een goede slowjuicer moet hebben, zoals een stop knop voor als je groente vast zit en (genoeg) goede zeven.
 • De pulp is niet al te droog. De horizontale slowjuicers produceren (met name voor tarwegras) echt de meest droge pulp. Mocht je denken dat je pulp nog te nat is en vind je dat zonde van je producten, dan haal ik de pulp gewoon nog eens door de slow juicer. Zo simpel is dat.
 • De SuperJuicer slowjuicer is makkelijk schoon te maken en kan tot op een bepaald aantal graden zelfs in de vaatwasser (!). Wat ik overigens niet ga uitproberen voor je.
 • De SuperJuicer slowjuicer kan alles. Notenmelk maken, sappen persen (ook tarwegras), kruiden zoals munt, maar ook kan het soepen, babyhapjes, smoothies en ijs maken.
 • De SuperJuicer slowjuicer is langzaam (60 toeren per minuut) dus er vindt weinig oxidatie plaats, oftewel je kunt de sap prima in de koeling bewaren voor de volgende dag. Als echte health nerd heb ik de specificaties erbij gepakt en de SuperJuicer slowjuicer is iets stiller en zelfs iets langzamer dan mijn andere slowjuicers.

''Wonder Groene Sap'' met de Super Juicer + slowjuicer WINACTIE

''Wonder Groene Sap'' met de Super Juicer + slowjuicer WINACTIE Naar mijn mening is deze slowjuicer geslaagd, met een zeer vriendelijke prijs! Ik weet natuurlijk niet hoe dit apparaat het over 6 jaar doet, maar dat weet ik eerlijk gezegd ook nog niet van mijn duurdere slowjuicers. Ik denk dat velen blij zullen zijn met de SuperJuicer SlowJuicer.

Hebben, hebben, hebben?

Woorden en plaatjes kunnen natuurlijk alles hebben, maar de juicer echt in jouw keuken, dat is natuurlijk ideaal en het begin naar een gezonder leven. Ja mensen, ik mag een SuperJuicer slowjuicer weggeven! Ik ben nu al ontzettend blij voor de winnaar/winnares!

Zo doe je mee

 1. Deel dit artikel die je op de Facebook pagina van The Green Creator kunt vinden op je eigen Facebook timeline. Deel de foto wel vanaf de Facebook pagina van The Green Creator (dus niet via via) en deel hem openbaar, anders kan ik niet zien dat je de foto hebt gedeeld.
 2. Like de facebook pagina van The Green Creator en SuperJuicer.
 3. Laat een reactie achter in de comments onder dit artikel of onder de post op Facebook. Laat daarbij het e-mailadres achter waarop ik je kan mailen als je gewonnen hebt als ik je niet via Facebook kan bereiken.

Extra kans om te winnen als je:

 1. Mij volgt op Bloglovin’, Pinterest, Instagram of Twitter;
 2. Je aanmeldt voor de nieuwsbrief.

De actie loopt van 10 december t/m 20 december 2015. Veel succes!

Deze producten worden beschikbaar gesteld door SuperJuicer. Om kans te maken op de juicer heb je een Nederlands postadres nodig.

''Wonder Groene Sap'' met de Super Juicer + slowjuicer WINACTIE

photos by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

Lees vorig bericht:
water
Wat gebeurt er met je lichaam zonder voldoende water?

We weten allemaal dat we genoeg water moeten drinken, maar wat gebeurt er nu eigenlijk met je lichaam als je...

Sluiten