Winter Smoothie

Net wanneer ik dacht dat ik mijn winterjas wel kon opbergen, is het weer een koude dag zoals vandaag. Het voelt alsof de winter en de bijbehorende griepepidemie om me heen eeuwig lijkt te duren. Ik kan me dan ook heel goed voorstellen dat velen van ons niet zo een zin hebben in (weer) een koude smoothie.  Persoonlijk heb ik helemaal geen moeite met een wat koudere smoothie tijdens de winter, maar af en toe (in het weekend) als ik het wat rustiger aan wil doen heb ik ook wel behoefte aan een verwarmende smoohtie.  Een winter smoothie is dan de perfecte oplossing.

Dus als je nog wel even loopt te koukleumen, probeer deze wintersmoohtie dan eens om je lekker op te warmenEen smoothie in de winter hoeft helemaal niet een koude plons op de maag te zijn.

Zelf vind ik, ongeacht het seizoen, smoothies altijd een geweldige manier om de dag te beginnen. Het is zo gemakkelijk, eenvoudig en lekker om je dagelijkse portie vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Winter smoothies zijn niet zulke populaire smoothies, maar deze smoothie met peer (of appels als je wilt) brengt hier hopelijk verandering in.

Ik hoop dat je met dit recept ook tijdens de koudere maanden door zult gaan met je healthy levensstijl vol met (rauwe) fruit en groenten. Experimenteer met wat je lekker vindt en voeg verwarmende ingrediënten en seizoensgebonden producten toe.

Verwarmende ingrediënten?

Verwarmende ingrediënten zijn vaak goedkope superfoods zoals kaneel, gember en chili peper. Mijn absolute winter superfoods zijn maca, selenium en probiotica. Om eerlijk te zijn, gebruik ik deze vaak gewoon het hele jaar door.

 Voor deze smoothie heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • maca
 • selenium
 • kaneel
 • probiotica
 • gember
 • 2 bananen
 • 2 peren
 • 250 ml amandelmelk
 • 100 ml water
 • 10 mint blaadjes

Blend en geniet! Gember is heerlijk verwarmend! Als je van andere superfoods een capsule gebruikt (zoals ik) open dan de capsule en schud de inhoud leeg in je blender.  

Enkele tips om elke smoothie meer winter proof te maken zijn:

 • Probeer bevroren fruit te vermijden.
 • Ook koud water kun je beter vervangen door water dat op kamertemperatuur is.
 • Voeg geen ijsblokjes toe.
 • Voeg verwarmend superfoods toe zoals gember.

winter smoothie

photos by the green creator (c) (copyright)

5 gedachten over “Winter Smoothie”

 1. goeie morgen Bianca,
  ik gebruik sinds een paar weken water kefir. Dat is ook goed voor je darmen.
  moet daar dan nog een probiotica capsule bij? Of kun je die weglaten?

  vr gr ria

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
easy soup
Makkelijke soep

Soep is een van mijn favoriete gerechten. En hoewel ik dol op koken en experimenteren in de keuken, zijn er

Close