Your cart

+Artikelen Levensstijl

Wat gebeurt er met je lichaam zonder voldoende water?

water

We weten allemaal dat we genoeg water moeten drinken, maar wat gebeurt er nu eigenlijk met je lichaam als je niet genoeg water drinkt?

Hoewel de meesten van ons gelukkig weten dat we genoeg water moeten drinken, zijn er nog een aantal mensen die geloven dat we al genoeg binnenkrijgen als we slechts een paar stuks groenten en fruit per dag eten. Maar wat  gebeurt er met je lichaam zonder voldoende water?

Gezondheidsproblemen

Als je niet genoeg water drinkt, heb je meer kans om ziek te worden. Zo simpel is het.

Effecten op je metabolisme

Zonder voldoende water, zal je metabolisme niet meer goed werken. Arts Howard Murad, die het boek The Secret Water schreef, kwam erachter dat je metabolisme in rust (dus de calorieën die je verbrandt terwijl je rust) sneller werkt wanneer je lichaam goed gehydrateerd is. 

Concentratie problemen

Je hersenen zullen het lastig krijgen zonder voldoende water. Eigenlijk zullen je hersenen zich op ieder willekeurig taak moeilijker kunnen concentreren.

Heb je honger of dorst?

Dit is vrij ongecompliceerd. Als je niet genoeg water drinkt, zul je meer eten.

Hallo rimpels!

Een lichaam dat uitgedroogd is, is niet erg aantrekkelijk. Je zult er ouder door lijken, kringen onder de ogen van krijgen en meer gerimpeld lijken. Dit boek, stelt dat het erop lijkt dat water de huid voller maakt, fijne lijntjes en rimpels vult en een doffe teint tegengaat. Glaasje water, iemand?

Bye bye happy days

Een uitgedroogd lichaam is niet een gelukkig lichaam. Je zal waarschijnlijk een slecht humeur hebben als je uitgedroogd bent. Persoonlijk, is dit mijn teken dat ik meer moet drinken

Hoeveel glazen water drink jij per dag?

 

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Read previous post:
  Holiday gift guide for health foodies
  Feestdagen gift guide voor health foodies

  Vorig jaar heb ik een Kerstmis Shopping Lijst voor Foodies gemaakt en hopelijk heeft je dat geholpen met je boodschappen...

  Close