Your cart

+Blog Advies

Waarom zijn zonnebloempitten gezond?

SunflowerSeeds

Een leuke verschuiving in de wereld van de superfoods vind ik de focus op meer natuurlijke onbewerkte superfoods. In de natuurlijke staat, niet gedroogd. Je zag dit al bij boerenkool, kaneel en kurkuma, maar ook de rode biet is weer helemaal ”in”. Gelukkig zijn er nog tal van andere geweldige ”superfoods”. Eentje die ik elke dag eet, zijn de oude vertrouwde zonnebloempitten. Gewoon een klein handje of door mijn salades. Maar waarom zijn zonnebloempitten gezond?

Ik ben eigenlijk verbaasd dat we zonnebloemenpitten (nog) niet zien als een superfood. Waarom? Ze maken ons niet alleen mooi, maar beschermen en voeden ons lichaam tevens.

Waarom zijn zonnebloempitten gezond?

Zink
Deze zaden zijn niet alleen een bron van vetten, het is ook een goede plantaardige bron van zink. Als je je grieperig voelt is zink één van de eerste tekorten waar je op moet letten. Als we niet genoeg zink binnen krijgen, kun je last krijgen van:

Kortom, zink is nodig voor een mooie huid, haren, gezond lichaam, celgroei en een goede seksuele ontwikkeling.

Zink kan je huid helpen om een goede productie van collageen in stand te houden. Zink kan helpen om nieuw collageen te herbouwen.

Daarnaast bevatten zonnebloemenpitten ook kalium, magnesium, ijzer, vitamine E en calcium. Magnesium draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en tot een normale werking van de spieren. Calcium draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme en is nodig voor de instandhouding van normale botten.

Ben jij ook zo gek op zonnebloempitten?

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Snelle groenten stoofpot

Heb jij dat ook dat je bij het woord ''stoofpot'' denkt aan een wat oudere dame dat een stoofpotje in...

Sluiten