Your cart

+Artikelen Beauty Levensstijl

Waarom is MSM mijn beauty mineraal?

Why is MSM powder a beauty mineral?

Het klinkt als iets chemisch (dat vond ik tenminste toen ik hier voor het eerst van hoorde): MSM (methyl-sulfonyl-methane) poeder. Maar niets is minder waar. Het is een natuurlijk product en MSM zit ook gewoon in je voeding. MSM poeder is echter ook een waar beauty mineraal. Het zorgt namelijk voor een lange bos glanzend haar, sterke nagels en een mooie huid. Maar waarom is MSM mijn beauty mineraal?

Waarom is MSM een beauty mineraal?

MSM wordt vaak een beauty mineraal genoemd omdat het de aanmaak van collageen stimuleert wat zorgt voor een vollere bos haar, sterke nagels en een stralende huid. In onze voeding komt ook zwavel voor maar omdat we vaak onze voeding verhitten verdwijnt MSM bijna geheel. Tenzij je natuurlijk net als ik gek bent op het eten van rauwe uien…

Een periode van bijvoorbeeld stress of vitaminetekort kan ervoor zorgen dat je last krijgt van haaruitval, broze nagels en een grauwe huid. Dan kan MSM poeder een aanvulling op je voeding zijn. MSM produceert namelijk collageen en keratine, die beiden essentieel zijn voor gezond haar en nagels. MSM kan in korte tijd vaak de dikte, lengte en sterkte van nagels en haar verbeteren. Verder blijkt dat MSM ook een goed effect heeft bij huidproblemen.

Wat doet het verder voor je lichaam?

Het werkt ontgiftend en verhoogt je energieniveau. MSM speelt eigenlijk een rol bij vele functies in het lichaam zoals het verbeteren van de bloedcirculatie en het verhoogt de weerstand. Ook bevordert het bijvoorbeeld de flexibiliteit in spieren, pezen en bindweefsel.

Zwavel is wellicht één van de belangrijkste voedingsstoffen in het lichaam aangezien het aanwezig is in de aminozuren die op hun beurt weer de bouwstenen van eiwitten zijn.

Hoe gebruik je MSM?

Natuurlijke bronnen

Je kunt MSM in een aantal natuurlijke bronnen vinden zoals verse groenten, fruit en rauwe melk. Door de hitte vernietigt koken wel de zwavelgehalte.

Voedingssupplementen

Hoewel standaardaanbevelingen niet bestaan varieert de voorgestelde dosering van 2 gram tot 10 gram per dag. Voor de beste absorptie neem je MSM poeder samen met een bron van vitamine C zoals bijvoorbeeld Camu Camu bessen poeder of citroen sap. Los het samen op in een glas en drink direct op.

Ik gebruik MSM poeder in lauwwarm citroen water op een nuchtere maag. De smaak is licht bitter, maar na enkele dagen proef je dat al niet meer. Ik ben enthousiast over de effecten en ben nu al toe aan mijn tweede pot. Erg fijn en gaat lang mee! Het meest opvallende wat ik heb gemerkt na lang gebruik is dat mijn nagels en haar sneller groeien.

Zou jij deze beauty mineraal proberen?

bronnen:
The Effect of Methylsulfonylmethane on Hair Growth Promotion of Magnesium Ascorbyl Phosphate for the Treatment of Alopecia -Biomolecules & Therapeutics, 17(3), 241-248 (2009); ISSN: 1976-9148(print)/2005-4483(online); Srinivasan SHANMUGAM, Rengarajan BASKARAN, Santhoshkumar NAGAYYA-SRIRAMAN, Chul-Soon YONG, Han-Gon CHOI, Jong Soo WOO, and Bong-Kyu YOO* College of Pharmacy, Yeungnam University, Kyungsan 712-749, Republic of Korea
Herschler, R.J.: Methylsulfonylmethane and Methods of Use. United States Patent 4,296,130: 1981.
Herschler, R.J.: Methylsulfonylmethane in Dietary Products. United States Patent 4,616,039: 1986.
Herschler, R.J.: Dietary Products and Uses Comprising Methylsulfonylmethane. United States Patent 4,863,748: 1989.
Herschler, R.J.: MSM: a Nutrient for the Horse. Eq. Vet. Data, 1986.
Mindell, E.L.: The MSM Miracle. Enhance Your Health with Organic Sulfur. Good Health Guides, Keats Publishing, Inc, Connecticut, USA: 1997
Ley, B.M.: The Forgotten Nutrient MSM: on Our Way Back to Health with Sulfur. Health Learning Handbooks, BL Publications, California: 1998.
Owen, B.: Ask Dr. Bob?? Why MSM?? Health Hope Publishing House, California, 1997
Jacob, S.W: The Current Status of MSM in Medicine. Am. Acad. Med. Prev., 1983.
Jacob, S.W. and Herschler, R.J.: Introductory Remarks: Dimethylsulfoxide after Twenty Years. Ann. N.Y. Acad. Sci.: 1983.
Moore, R.D. and Morton, J.I.: Diminished Inflamatory Joint Disease in Mice Ingesting Dimethylsulfoxide (DMSO) or Methylsulfonylmethane (MSM). Fed. of Am. Soc. for Exp. Biol., Proceedings 69th Ann. Meeting 1985: 692.
Richmond, V.L.: Incorporation of Methylsulfonylmethane into Guinea Pig Serum Proteins. Life Sciences 1986, vol. 39, pp 263-268.
Morton, J.I. and Siegel, B.V.: Effects of Oral Dimethylsufoxide (DMSO) and Dimethylsulfone (MSM) on Murine Autoimmune Lymphoproliferative Disease. Proc. Of the Soc. for Exper. Bio. and Med. 1986, vol. 183, pp. 227-230.
Munck-Khoe, L.K. de: Vitaminen, Hardware of Software? Deel 1. Ortho 14(5), 1996: 204-211.
Munck-Khoe, L.K. de: Vitaminen, Hardware of Software? Deel 2. Ortho 14(6), 1996: 252-261.
Vos, R. de: De Magie Van Het Leven Zit in De Chemie. Folia Orthica 1998 (1): 7-10.
Lamers, H.J.: Ferdinand Huneke, Ontdekker en Grondlegger van de Neuraaltherapie. Tijdschr. Voor Integr. Geneesk. 1996; 12(1): 18-22.
Nieuwenhuis, R.A.: Anti-oxidanten, De Effectieve Beschermers van Onze Gezondheid. Orthos Media, Den Haag, 1993
Methylsulfonylmethane suppresses breast cancer growth by down-regulating STAT3 and STAT5b pathways.
 

 

 

 

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Emma
  januari 21, 2017 at 1:28 pm

  Hi!

  Thanks voor dit artikel, ben al een tijd zoekende naar een supplement voor haar en huid versterking. Wel zag ik dat het poeder waarna je verwijst op de NL pagina anders is dan het poeder op de EN pagina. De NL is namelijk niet vegan, de capsule is gemaakt van gelatine. Weet jij toevallig of de vegan variant ook in NL te koop is?

  Dankjewel alvast!

  • Reply
   Bianca
   januari 21, 2017 at 7:06 pm

   Hi Emma,
   Ah sorry, verkeerd linkje. Ik switch tussen twee merken (ik gebruik nu die van de .com site).
   Ik heb het linkje aangepast. Dit was inderdaad geen(vegan) MSM poeder…excuus en dank je wel voor het aangeven! 🙂

   Dit is de juiste link:
   https://bit.ly/2iOa29F

   Groetjes,
   Bianca

 • Reply
  Amber
  januari 21, 2017 at 3:01 pm

  Super interessant artikel! Ik vroeg me alleen of hoe vaak ik het dan zou kunnen gebruiken? Ik heb nog wat acne hier en daar, en wil daarnaast mijn haren gezond lang laten groeien. Wil dit dus graag gaan proberen 🙂 Na 6 jaar met acne wil ik er toch écht vanaf nu..! 🙂

  • Reply
   Bianca
   januari 21, 2017 at 7:04 pm

   Hi Amber, je kunt een theelepeltje in je citroenwater in de ochtend proberen 🙂

 • Reply
  Dian
  januari 25, 2017 at 12:14 am

  Hoi Bianca,

  Dankjewel voor alweer een interessant artikel 🙂
  Weet jij of je MSM suppletie zonder problemen kan innemen bij een zwangerschap of wens hiertoe?

  Groetjes, Dian

  • Reply
   Bianca
   januari 25, 2017 at 3:45 pm

   Hi Dian,

   Graag gedaan 🙂
   Sommige studies geven aan dat het veilig is tijdens een zwangerschap, maar elke zwangerschap (proberen tot) is anders en het is ook niet 100% bewezen veilig. Ik denk met name omdat het zo onbekend is, niet omdat er twijfels bestaan.
   Je zou het even met je huisarts kunnen overleggen 🙂

   Liefs,
   Bianca

   • Reply
    Jessie - Vitamine en mineralen
    januari 26, 2017 at 9:28 am

    Ha, ik vroeg me precies hetzelfde af Dian! Met het antwoord van Bianca ga ik ook maar even mijn huisarts raadplegen. Mocht ik hier snel antwoord op krijgen, dan zal ik hier nog op terugkomen.
    ps. Bianca, fijn artikel! groetjes, Jessie

    • Reply
     Bianca
     januari 26, 2017 at 1:07 pm

     Heel fijn Jessie! 🙂 Ik hoor het graag!
     Dank je wel!
     Liefs,
     Bianca

     • Dian
      januari 27, 2017 at 12:34 am

      Ah top! We zijn allemaal erg benieuwd 🙂

     • Dian
      maart 5, 2017 at 10:09 am

      Ik heb het nagevraagd. Je kan het gewoon innemen gedurende je zwangerschap.
      Zo grappig, ik kon maar niet wennen aan de smaak. Iedere ochtend was het weer een klein gevecht. Totdat ik zwanger bleek. Ik vind het heerlijk nu 🙂

     • Bianca
      maart 5, 2017 at 9:45 pm

      Dank je wel voor het delen met ons!
      Hihi wat grappig 🙂

     • Sarr
      april 2, 2017 at 8:39 am

      Informatief artikel. Is poedervorm beter dan pilvorm? Eerlijk gezegd ben ik wel benieuwd wat voor supplementen jij gebruikt. Zou je daar een keer een artikel over willen schrijven?

     • Bianca
      april 3, 2017 at 1:56 pm

      Hi! Ja, volgens mij is dit beter opneembaar en beter te mengen met vitamine C. Ja, ga ik een keer doen 🙂 Goed idee!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
My Green go-to smoothie with secret ingredient
Mijn groene go-to smoothie met geheime ingrediënt

Ik vind smoothies een ongelooflijk makkelijke manier om stiekem enorm veel groen binnen te krijgen. Smoothies zijn dus eigenlijk echt...

Sluiten