Waarom ik op een een zijden kussensloop slaap

Sommige dingen in het leven zijn gewoon niet zo ingewikkeld als je zou denken. Het is mogelijk om er beter uit te zien, je haar gezond en glanzend te houden, huid veroudering te vertragen met zoiets eenvoudigs als een zachte zijden kussensloop.

Het lijkt erop dat Chinese vrouwen al eeuwen zweren bij een nachtrust op een zachte zijden kussensloop. De reden hiervoor is vooral om fijne lijntjes, rimpels en rommelig/droog haar te voorkomen. Katoenen kussenslopen absorberen vocht en zal je huid en haar uitdrogen omdat katoen vocht uit je haar en huid absorbeert. Zijden kussenslopen worden dan ook wel ”anti rimpel kussens” genoemd.

Waarom is een zijden kussensloop zo goed?

Zijde is goed voor je haar

Zijden kussenslopen zijn glad voor het haar en laat je haar over het oppervlak ”glijden” als je in je slaap beweegt. Het gladde oppervlak voorkomt ook dat het haar gaat klitten, droog wordt of zal haken zoals op een katoenen kussensloop kan gebeuren. Katoen kan ervoor zorgen dat je haar eerder zal afbreken (door de wrijving) en kan ook leiden tot gespleten punten (onder andere ook door de uitdroging van het haar). Zijde minimaliseert de ruwe weerstand op je haar (en gezicht) wanneer ’s nachts ligt te woelen en draaien. Hollywood glamour babes zweren al jaren bij deze zijden kussenslopen.

Minder rimpels

Zijde is het meest natuurlijke waar we op kunnen slapen. Het bevat 18 essentiële aminozuren en natuurlijke proteïnen. Aminozuren kunnen de effecten van veroudering, vooral in het gezicht, vertragen/verminderen. Ook zul je niet wakker worden met de bekende ‘slaap lijnen’  in je gezicht, je nachtcrème zal er niet gelijk af gewreven worden zoals op een katoenen sloop en er zal minder wrijving met de huid zijn.

Zijde is hypoallergeen

De natuurlijke eiwitstructuur zorgt ervoor dat zijde een hypoallergeen materiaal is. En …. huisstofmijt kan niet op zijde leven, en schimmel wordt afgestoten.

Comfortabele temperaturen

Zijde heeft het vermogen om de temperatuur te regelen. Een warm en rustgevende gevoel in de winter en koel in de warmere maanden. Perfect!

Welke zijden kussenslopen zijn het beste?

Kies je kussensloop op gewicht en niet op het aantal steken, dit zegt namelijk niets over de kwaliteit. Gewicht is een manier/systeem genaamd, momme gewicht Silk momme gewicht kan variëren van 6 mm – 30 mm. Een hogere kwaliteit zijde is meestal 14 mm en hoger. Een ideaal gewicht van een zijden kussensloop is 19 mm.

Ben je veganist?

Zijden is geheel natuurlijk, want het is gemaakt van zijderupsen. Voor veganisten, is ”peace silk” of veganistisch zijde een alternatief, omdat het gemaakt is van de zijderupsen cocon nadat ze zijn ontwikkeld en nadat de nachtvlinder weg is gevlogen.

Hoe was je je kussenslopen?

Gebruik altijd een milde zeep bij het wassen van je zijden kussensloop en doe dit in lauwwarm water of op een zachte cyclus in de wasmachine. Droog je kussensloop op een droogrek (vrij van kleurstoffen, want zijde kan de kleurstof van het droogrek absorberen). Vermijd het drogen van je zijden slopen in direct zonlicht. De zon kan de vezels en de kleur van je kussensloop verpesten.

Zelf zie ik enorm veel verschil in mijn haar als ik mijn zijden kussenslopen gebruik (minder rommelig en droog), en mijn huid is veel beter gehydrateerd in de ochtend. Maar ik heb wel moeilijkheden om op de zijden kussensloop te blijven gedurende de nacht …. Ik glijd er blijkbaar steeds vanaf. Heb jij ervaring met een zijden kussensloop?

bronnen: 1) 2)

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.