Your cart

+Recepten Lunch & Hoofdgerecht

Vegan Spring Rolls

spring rolls

Spring rolls zijn erg makkelijk te maken, maar toch zijn velen best een beetje huiverig om ze ook daadwerkelijk te maken. Best jammer, want ze zijn echt heel simpel en snel te maken. Perfect als bijgerecht, een voorgerecht, een snack of als lunch op kantoor. En deze vegan spring rolls zijn ook een zeer goede manier om je kliekjes op te maken, want je kunt bijna alles gebruiken om vegan spring rolls te maken.

Sping rolls

Spring rolls of loempia’s zijn er in heel veel soorten en smaken. Deze gerolde hapjes zijn te vinden in Oost-Azië en de Zuidoost-Aziatische keuken. Het soort rijst papier, vulling en de kook techniek, evenals de naam, kunnen variëren afhankelijk van de cultuur.

Hier in Europa (Nederland en België), kennen we ze als loempia’s en vaak in de gefrituurde of soms gebakken versie, gevuld met bonen, eieren en gesneden ham. Niet echtGreen Creator approved”. Over tot de gezonde vegan spring rolls dus.

spring roll

Rijst Papier

Voor velen is dit het lastige gedeelte, namelijk het zacht maken van het rijst papier en het gebruik ervan. Het is eigenlijk heel eenvoudig en deze video laat snel zien hoe warm de het rijst papier verwarmt, zodat je kunt beginnen met het inpakken en rollen.

 

 

Ik gebruik niet de grote rijstvellen, maar de kleinere. Ik vind dit namelijk makkelijker te wikkelen (scheurt niet snel).  Ook gebruik ik vaak een dubbele laag rijst papier om scheuren te voorkomen.

rice paper

De vulling

Waar vul je je vegan spring roll mee? Als veganist kun je je helemaal uitleven met de vulling. Ik voeg graag noten toe voor een knapperige smaak, zoals cashewnoten. Gecombineerd met een zachtere vulling (zoals zoete aardappelpuree of avocado) zorgt dit voor een heerlijke smaak en structuur. Linzen zijn ook geweldig om te gebruiken.

spring rolls

Hier combineerde ik linzen met lente uit, avocado en andijvie.

spring rolls

Of wat dacht je van zoete aardappel puree, met linzen, avocado, cashewnoten en lente ui. Mijn favoriet!

spring rolls

Als je het graag wat simpeler houdt, probeer dan deze. Boekweit met zoete aardappel puree, cashewnoten en andijvie of een ander soort groen zoals ruccola.

spring rolls

Deze was ook heel lekker. Linzen, met cashewnoten, lente ui een wortelen.

spring rolls

Tijd om te gaan wrappen! Vergeet niet om een dubbele laag rijstpapier te gebruiken als je een wat dikkere spring roll wilt maken.

spring rolls

Vegan spring rolls zijn heerlijk met gewoon wat tamari of een noten boter (zoals tahin, amandelboter of pindakaas) gemengd met een beetje citroensap en misschien wat ahornsiroop.

spring rolls

Enjoy!

 

photos by the green creator (c) (copyright)

 

You Might Also Like

Read previous post:
Winter Smoothie

Net wanneer ik dacht dat ik mijn winterjas wel kon opbergen, is het weer een koude dag zoals vandaag. Het voelt...

Close