Description
Heerlijke pannenkoekjes met havermout, amandelmelk en citroen. Zo klaar en lekker met fruit!
Ingredients
Scale
- 100 gram havermout
- 300 ml amandelmelk
- 1 rijpe banaan
- 1 theelepel baking soda (zuiveringszout)
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel vanillepoeder
- kokosolie om in te bakken
- fruit ter garnering van de pannenkoeken
Instructions
- Doe de amandelmelk, de havermout en de banaan in de blender. Zet de blender aan net zolang tot je een egale massa hebt. Voeg daarna de baking soda, de citroensap en de vanillepoeder toe en zet daarna de blender nog heel even aan. Het beslag moet een beetje dikkig blijven.
- Zet een koekenpan op het vuur en giet hierin wat kokosolie.
- Schep met een ijslepel het beslag erin. Keer het pannenkoekje pas om als je bubbels ziet verschijnen en het beslag een beetje droog wordt. Bak daarna nog even op de andere kant totdat beide kanten goud bruin zijn. Herhaal dit tot het beslag op is.
- Nu is het tijd om de pannenkoeken te garneren. Ik koos voor blauwe bessen en ahornsiroop.