Gastrecept: Puur Suzanne | Vegan Pannenkoeken

Ik ontmoette Suzanne alweer een tijdje geleden en volg haar sindsdien op social media. Suzanne is namelijk gewoon een heerlijk mens. Nieuwsgierig, open en relaxed. Suzanne’s blog is niet vegan, maar ik merkte wel dat ze steeds vaker vegan gerechtjes plaatste. Het leek me dus erg leuk om eens een recept van haar te delen. Dit laat namelijk zien dat je echt geen doorgewinterde vegan foodie hoeft te zijn om vegan recepten te maken en deze vegan pannenkoeken zijn daar een voorbeeld van.

”Super leuk dat ik vandaag mijn recept voor super lekkere vegan pannenkoekjes met jullie hier mag delen. Ik zal mij allereerst even voorstellen: ik ben Suzanne, 30 jaar en woon in Oss samen met mijn vriend Dennis en onze labrador Benja. Ik ben eigenaar van de food en lifestyle blog ”Puur Suzanne” waarmee ik mensen wil inspireren om beter voor zichzelf te zorgen en gezond(er) te gaan eten.

De laatste maanden ben ik mij inderdaad steeds meer aan het verdiepen in plantaardige voeding. Zo stopte een maand met het eten van vlees en probeer ik steeds vaker vegan recepten uit. Ik ben dol op pannenkoekjes als ontbijt. Heerlijk om de dag te beginnen met een stapel pannenkoeken met wat vers fruit. Na een aantal pogingen heb ik het perfecte recept voor vegan pannenkoeken gevonden. ”

Wil je meer van Suzanne zien, dan kun je haar ook op Instagram en Facebook volgen.
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Vegan Pannenkoeken

Vegan Pannenkoeken

 • Author: Puur Suzanne
 • Prep Time: 5 mins
 • Cook Time: 20 mins
 • Total Time: 25 mins
 • Yield: +/- 14 kleine pannenkoekjes
 • Category: ontbijt, zoet
 • Cuisine: vegan, plantaardig

Description

Heerlijke pannenkoekjes met havermout, amandelmelk en citroen. Zo klaar en lekker met fruit!


Ingredients

Scale
 • 100 gram havermout
 • 300 ml amandelmelk
 • 1 rijpe banaan
 • 1 theelepel baking soda (zuiveringszout)
 • 1 eetlepel citroensap
 • 1 theelepel vanillepoeder
 • kokosolie om in te bakken
 • fruit ter garnering van de pannenkoeken

Instructions

 1. Doe de amandelmelk, de havermout en de banaan in de blender. Zet de blender aan net zolang tot je een egale massa hebt. Voeg daarna de baking soda, de citroensap en de vanillepoeder toe en zet daarna de blender nog heel even aan. Het beslag moet een beetje dikkig blijven.
 2. Zet een koekenpan op het vuur en giet hierin wat kokosolie.
 3. Schep met een ijslepel het beslag erin. Keer het pannenkoekje pas om als je bubbels ziet verschijnen en het beslag een beetje droog wordt. Bak daarna nog even op de andere kant totdat beide kanten goud bruin zijn. Herhaal dit tot het beslag op is.
 4. Nu is het tijd om de pannenkoeken te garneren. Ik koos voor blauwe bessen en ahornsiroop.

Recipe Card powered byTasty Recipes