Vegan Nutella chocopasta

Eigenlijk was ik nooit echt een grote Nutella fan, vooral als kind was ik meer van de Duo Penotti. Ik was gek op de tweekleurige chocopasta en at het regelrecht uit de pot. Nutella vond ik heerlijk op een pannenkoek of op wit brood met een laagje boter. Dit recept is een heerlijke vegan Nutella chocopasta dat ook nog eens makkelijk is om te maken. Na dit recept wil je niet meer terug naar de Nutella potten uit de winkel vol met geraffineerde suikers. Je hebt maar drie ingrediënten nodig, dus makkelijker kan haast niet.

Hoe slecht is Nutella eigenlijk? Ik las ooit eens dat Nutella een goede chocopasta voor kinderen is voor op de boterham vanwege de gezonde vetten uit de hazelnoten. Een eenvoudige Google-zoekopdracht laat echter wat anders zien, de bitterzoete waarheid. Nutella bevat 55% (!) witte geraffineerde suikers en slechts 13% hazelnoten. Niet echt een goede keuze, toch?

Als je van de romige hazelnootsmaak houdt, dan is het zeker de moeite waard om dit recept eens te proberen.  Je hebt slechts drie ingrediënten en 15 minuten nodig. Ik vind deze chocopasta heerlijk met wat fruit, zoals bessen. Maar ook op enkele plakjes banaan is het een heerlijke snack! 

Healthy vegan Nutella chocolate spreadHealthy vegan Nutella chocolate spread

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Healthy vegan Nutella chocolate spread

Gezonde vegan Nutella chocopasta

  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Total Time: 15 mins
  • Yield: een grote glazen pot
  • Category: chocolade, ontbijt, lunch, spread, snack, zoet
  • Cuisine: plantaardig, vegan, lactose vrij, zuivel vrij, glutenvrij

Description

Deze Nutella chocopasta is geheel plantaardig en ook vrij van gluten. Een heerlijk romige hazelnoot chocopasta!


Ingredients

Scale
  • 2 volle kopjes geroosterde hazelnoten
  • 1/2 kop ahornsiroop of een paar geweekte en gepelde Medjool dadels
  • 3 eetlepels rauwe cacao poeder
  • een paar eetlepels water
  • optioneel: vanille-essence

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rooster de hazelnoten ongeveer 10 minuten in de oven. Wanneer ze goed beginnen te ruiken, haal je ze uit de oven om enkele minuten af te koelen. Plaats de hazelnoten vervolgens in een keukenmachine en meng tot je een kleverige meel substantie hebt en alle dikke stukken zijn verdwenen. Een blender zal niet werken bij dit recept. Elke goedkope keukenmachine wel. Voeg de ahornsiroop en cacao toe en meng opnieuw. Wanneer alles is gemengd voeg je heel langzaam een beetje water toe. Dit zal bepalen hoe dun of dik je de pasta wilt hebben. Wees voorzichtig en voeg per keer maar twee eetlepels water toe totdat je de consistentie hebt die je wilt. Bewaar in een pot in de koelkast.

photos by the green creator (c) (copyright)